torstai 14. tammikuuta 2010

Asiat asioina


Tänään oli Positiivareiden Ajatusten aamiaisissa Jari Sarasvuon mainio asiat tärkeysjärjestykseen -luettelo, jota hieman muokkasin (hyvin vähän).
  1. Minä en koskaa voi tehdä kaikkia asioita, mutta voin aina tehdä kaikkein tärkeimmät asiat.

  2. Mitä jääräpäisemmin yritän tehdä turhan monia asioita, sitä varmemmin tärkeät asiat jäävät huonolle hoidolle.

  3. Asiat eivät useinkaan ole niin tärkeitä kuin mitä minä luulen tai miltä ne vaikuttavat. Vain harvat asiat ovat todella tärkeitä.

  4. Todella tärkeille asioille voi sanoa "kyllä", jos on sanonut tarpeeksi monelle turhalle "Ei!"

  5. Tärkeitä asioita ovat ne asiat, jossa panokseni on kaikkein merkittävin. Minkä minä ja vain minä voin tehdä todella hyvin?

  6. Kysyn itseltäni: "mikä on parasta mahdollista aikani käyttöä?"

  7. Turhat asiat ovat niitä, jotka joku muu teksisi nopeammin, paremmin tai edulliseimmin.

Olen itsekseni pohtinut ja toteuttanut tätä samaa mallia enemmän tai vähemmän yhdessä jos toisessa asiassa sekä työ- että vapaa-ajalla. Viimeisen puolen vuoden aikana se on hioutunut vielä omintakeisemmaksi järjestelmäksi selviytyä arkipäivän kaaoksessa, jossa miljoona asiaa vetää omaan suuntaansa ja kaikki muistuttaa kovasti kouluaikoja kun jokaisen opettajan mielestä oma aine oli tärkein ja se pelastaisii meidät elämän pulmista. Oman ympyräni ulkopuolelta katsojan mielestä tapani toimia voi olla kaoottionen ja sekava. Palautetta on tullut eri adjektiiveilla: positiivinen, itsepäinen, sitkeä, joustava, itsekäs...

Joskus on vain pakko jarruttaa ja pohtia, miten selviää oravanpyörässä kun vauhtia alkaa olla liikaa. Jokainen tekee sen omalla tyylillään ja hyvääkin tarkoittavat lähimmäiset saattavat joskus vetää tarkoittamattaan ja tahattomasti maton jalkojen alta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti