tiistai 5. tammikuuta 2010

Jälkitoimitukset

Tiesittekö, että Joulupukilla on jälkitoimituspalvelu lahjoille, jotka eivät ehdi jouluksi. Kerroin nähneeni kirjakaupassa kirjan, jossa oli mielenkiitoisia kuvia ja kuinka ollakaan uuden vuoden päivänä muutama tonttu kävi kylässä ja paketista löytyi kirja ja toisesta muki. Täydentävät kuulemma toisiaan. No, monta mukillista kahvia on mennyt, vaikka kirja on vasta alkutaipaleella kun en kehdannut lukea vain kuvatekstejä ;)

Tänään kaupassa kassajonossa aiheutin eräälle aviomiehelle harmaita hiuksia. Katselin kun hän vaimonsa kanssa keräsi kärryistä ostoksia liukuhihnalle. Kun sain kapulan ostoksien jälkeen tasasin omani kauniiseen pinoon noin 20 sentin osalle hihnaa ennen kuin latasin uuden kapulan seuraavan asiakkaan merkiksi. Mies katseli minua, ostoksiani ja omaa kasaansa ja taas sama uudelleen. Lopulta hän ähkäisi vaimolleen, että saiskohan meidän ostokset yhtä nättiin pinoon. Vaimo kohautti olkapäitään ja hymyili nätisti. Minuun iski ilkikuri ja totesin, että vielähän tässä on aikaa (edellinen kaiveli vasta lompakkoaan), kokeillaanko? Niinpä sitten ladoin neliskanttiset kasaan, pakasteet viereen ja muhkuraiset vihannekset ja hedelmät yhteen rykelmään leipien ja maitojen väliin. Ja tottahan siististi laitetut ostokset veivät vähäemmän tilaa kuin kärryistä summamutikassa hihnalle nakellut tavarat. Työnsin omani hieman eteenpäin ja hihnalle mahtui vielä kahden muun asiakkaan tavarat. Mies mykistyi kokonaan ja vaimoa nauratti hillittömästi. Myös kassatytöllä ja kahdella takanani jonossa olijalla oli hauskaa. Mies ihmetteli vaimolleen, miten hän sai niin pikaisesti ostokset kassiin kun tavallisesti hommaan menee niin tuskastuttavan pitkään. Ei varmaan tarvinnut enää hirmuisesti lajitella kun olivat jo muuten järjestyksessä.

Tänään mennään sitten bloggerin kirjasinmäärittelyillä... (korjausyritys).

2 kommenttia:

  1. Hih, silmissäni näen miehen hämmästyneen ilmeen, joskus täytyy uskaltaa rikkoa rajoja, hyvä sinä, jospa oppivat jotain.

    VastaaPoista
  2. Joskus sattuu ja tapahtuu hykerryttäviä asioita. Tänään viuhahti ratikassa mies paljaan takapuolen kanssa. Tenunenän housut meinasivat tipahtaa kesken matkan.

    VastaaPoista