sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Koukussa virkkuuseen 2

Pallosilmukat. Kaunis kukka tuli. Tätä voisi jatkaa kerroksittain joko ympyrän muodossa tai pylväillä nelilön muotoon. Jätin jatkon pois, koska seuraavaksi opetettiin lankasyöppöä (wool killer). Ensimmäinen kukkalehteni on vähän vino, mutta loput onnistuivat mallikkaasti. Tähänkin sain ohjeet jatkoon, mutta ARGH kertoo varmaan yhtä sun toista. Ymmärsin ohjeen ajatuksen, mutta sen toteuttaminen olikin sitten jo toinen juttu.
 Tässä löyhä terälehti pylväineen.
Haarukkapitsi oli tuttua, mutta pitsien yhteen sitominen tuotti ongelmia. Vaikka tekisi kuinka lyhyen mallikappaleen, kannattaa sitoa tupsut apulangalla yhteen, kertoo nimimerkki kierteisten lenkkien metsästäjä. Pitsi ei pysy suorana vaan tahtoo taipua kieroon. 

Päivän lopuksi tutustuin koukkuamiseen. Lappu jäi väähän vaiheeseen, mutta eiköhän siitä ranteen lämmitin tule jahka muutaman illan jaksan silmukoita tehdä. 

Viikonloppuna opetusta havainnoitiin vanhanaikaisella liitutaululla. Tässä pallon alkuvaiheet. 


Olen tämän viikonlopun aikana ylittänyt itseni moninkertaisesti, mutta en tainnut olla ainoa. Kansakoulun virkkaustunneista on kauan aikaa eikä keskikoulun käsityöopettajani saanut minua innostumaan mistään lajista käsityöiden alalta. Askartelusta ja näpräämisestä olen aina tykännyt ja sitä olenkin harrastanut ahkerasti. Hölmistyin kotona kun katselin käsityölehden virkkausohjetta ja YMMÄRSIN, mitä siinä tahdottiin sanoa. Tietysti sen ottaminen käytäntöön saattaa vähän ontua, mutta ensimmäisen kerran ohjeet eivät näytä Suomen kieliseltä Heprealta. Kiitos viikonlopusta opettaja J!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti