torstai 25. marraskuuta 2010

Kiviä Kiinasta

Kuvasin joutessani nämä rannerenkaat, jotka toin Kiinasta kesällä. Ajatuksena oli käyttää niitä raaka-aineita johonkin toiseen koruun, jos raaskin purkaa ne kappaleiksi. 

Ametisti ja sitriini rannerenkaat ovat Lijiangista, jossa kävin ummikko kiinalaisen tytön kanssa kauppaa pitkään ja hartaasti. Pyynnössä oli ilmaa rutkasti, joten tinkimiseen meni tosi pitkä aika. Kivet olivat hyvälaatuisia, joten en tinkinyt ihan pohjamutiin asti. Isä vahti takaseinältä kuin toteemipaalu, mutta ei hänkään montaa sanaa Englantia puhunut, mutta antoi viimein suostumuksensa yhteishintatarjoukselleni. Jotain tietysti kertoo sekin, että alla oleva savukvartsirengas maksoi lentokentällä yhtä paljon kuin nämä kaksi rengasta yhteensä eikä siinä ollut tinkimisvaraa.

3 kommenttia:

  1. voi kuinka kauniita, noi värit sopii kaikki yhteen ! itse en ole valitettavasti saanut tutustua noihin kivilajeihin lähemmin, muutamia halpoja/huolaatuisia on käsitellyt ja ymmärtänyt noiden kauneuden. :)

    VastaaPoista
  2. Hienot kaupat teit ja paljon saat matskua uusiin koruihin.

    VastaaPoista
  3. Kaikki ovat mielikkikiviäni. Toistaiseksi olen käyttänyt niitä sellaisenaan ihan rannekoruina. Jos niitä käyttää muihin koruihin, pitää muiden kivien olla yhtä laadukkaita, että purkaminen kannattaa.

    VastaaPoista