sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Oksat

Puistossa on kaadettu vanhoja puita ja pensaita. Sieltä ystäväni nappasi sylillisen oksia ja toinen elämäntaidon oppaani pari oksaa minullekin. Pari päivää lämpimässä keittiössä maljakossa vietettyään silmut pullahtivat rikki näyttäen kuoren alta aavistuksen vihreää.

Nämä kauniit kukkaset pulpahtivat silmusta ulos. Miten niin pieneen pakkaukseen mahtuukin noin paljon kaunista? Virpomisvitsoista kuoriutui oksallinen kauniita pajunkissoja. Ei haittaa, vaikka tulppaanit unohtuivat eilen kauppaan kun näitä kaunokaisia maljakossa katselee.

2 kommenttia:

  1. Risut on ihania! :) Tykkään ihan risuina ja jos sieltä vielä putkahtelee tuollaisia vihreitä silmuja ja ihania kukkasia niin mikäs sen parempaa! Kaunista ja jopa ekologista! :)

    VastaaPoista
  2. En itse jaksanut kumarrella, joten en tiennyt mistä kasasta oksia otettiin. Yllätys oli kiva kun silmut aukesivat. Maalla asuessa tätä tuli harrastettua paljon enemmän, mutta "villi" luonto ei täällä ole samanlaista kuin entisessä asuinpaikassani. En kehtaa naksia oksia mukaani. Olisi paljon alastomia puita, jos jokainen kaupunkilainen verottaisi oksan sieltä sun täältä. Mutta valmiiksi kaadetut on sitten asia erikseen. Minne lie kaupunki ne lykkää vai silppuaako hakkeeksi takaisin puistoon?

    VastaaPoista