maanantai 19. huhtikuuta 2010

Helmispinneri

Olen jo pitkään himoinnut helmispinneriä koska siemenhelmien pujottaminen vaijeriin ja lankaan on niin pitkäpiimäistä puuhaa ettei sitä jaksa kovin kauan. Silmät venyy kieroon eikä silmälaseista ole apua ollenkaan. Selkään kasvaa kyttyrä vaikka kuinka yrittää venytellä ja ajatella asentoaan oikein. Viime viikolla repäisin ja kävin Villihelmen verkkokaupassa ostoksilla. Viikonloppuna harjoittelin vaijerin pätkiin sopivilla väriskaaloilla. Useamman kerran oli vaijerin asento hakusessa, mutta yrityksen ja erehdyksen kautta sopiva kulma alkoi löytyä yhä useammin. Aina onnistuneen kulman jälkeen nauhaan lisättiin neliö ja taas haettiin oikeaa syöttökulmaa. Työtoverit olivat tyytyväisiä harjoitusten tuloksiin. Jes, pikkuhelmien varastot vajenevat kohta silmissä =)

6 kommenttia:

  1. hei, aivan ihania värejä, kivat neliöt. spinneri, minulle aivan uusi yksilö ? käyn vakoilemassa helmiliikkeissä, ehkä se selviää.. :)

    VastaaPoista
  2. Kauniita ja värikkäitä koruja taasen, neliöt sopivat hyvin. Tampereen messuilla näin spinnerin, mutta en raskinnut ostaa. Se on kyllä kätevä apu.

    VastaaPoista
  3. Kiitos :)

    Marjo: Käypä omakoru.net sivuilla ja tee pikahaku sanalla spinneri. Villihelmestä en enää löytänyt kuin paristokäyttöisen ... ostinko viimeisen???

    Manteli: Minäkin olen sitä jo pitkään pyöritellyt. Kokeilin omatekoistakin (malleja löytyy blogeista googlaamalla), mutta tykkäsin enemmän puisesta versiosta, joten valitsin sitten sellaisen.

    VastaaPoista
  4. Kateellinen niin pahasti =) Spinneri maksaa vain niin pahasti etten ole raaskinut sitä ostaa, kokeilin tehdä itse mutta kuppi tais olla liian iso ja käyttäjä kömpelö=)

    VastaaPoista
  5. Sinikarhu: Minäkin olen sitä pitkään miettinyt ja sitten totesin etteivät siemenhelmivarastot hupene ellei niitä saa jollain viisiin vaijeriin vähän helpommin kuin poimimalla yksitellen. Ja sinunkin pujottelusi saivat aikaan hillitöntä vimmaa tehdä jotain siemenhelmistä (heh). Yksi koru lähti jo kuvaamatta eteenpäin, mutta se oli tumman sininen sisarkoru kiinalaiselle taiteelle (16.2.10).

    VastaaPoista
  6. Ja taas tämä ohjelma teki tuon saman eli jätti huomioimatta nimeni kun kirjoitin sen kommentiksi, ARG!

    VastaaPoista