sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Pisto ja viilto

Kävin tänään leikkimässä kiinalaista ritaria ja huitomassa puutikarillani ilmaa sekä väistelemässä toisten miekan heilutuksia. Uusia liikkeitä tuli niin paljon, että jos pääparkani tilalla olisi ollut seula, olisin oppinut enemmän. Puolustus, hyökkäys, pisto ja viilto erilaisine sikssak korkkiruuvi askelineen vilahtelee silmieni edessä. Iltapäivällä huilasin nostamalla jalat seinälle ja nojaamalla selälläni lattiaan. Suljin silmät joksikin aikaa. Ilmeisesi verenkierto pääkopassa parani hieman koska viimeisen tunnin aikana jaksoin taas paremmin harjoitella kunhan katsoin muilta mallia.

Olin oikeassa viime syksynä kun en vielä mennyt harjoittelemaan sarjaa. Se olisi ollut ihan liian aikaista. Muutama kuukausi lisää on auttanut huimasti. Olen huomannut sen myös qi gongin tunnilla, vaikken oman seuran tunneille pääsekään kuin satunnaisesti. Nytkin, vaikka osasin varoa askeliani ja välttää yo. kuvan mukaisia vääntöjä, kuvioissa oli joitakin huomaamattomia kierteitä, jotka välillä tuntuivat ikäviltä, joten oman hyvinvointini kannalta oli pakko tehdä helpommin ja yksinkertaisemmin kuin opetettiin. Uuden oppiminen on hauskaa vaikka vähän turhauttavaa kun tuntuu ettei mitään jää päähän ja toiset osaa tosi hienosti. Onneksi olen oppinut viime aikoina, ettei kaikkea tarvitse osata. Jos opin sarjan joskus, harjoittelen sitä taas ihan omalla tavallani niin kuin kaikkea muutakin. 

2 kommenttia:

  1. Uuden oppiminen on tosiaankin mukavaa, vaikka voi se olla joskus turhauttavaakin, jos se oppiminen ei suju ihan odotusten mukaan. Mutta mikä ihana tunne kun jotain sitten lopulta pitkän harjoittelun jälkeen osaakin!

    Varmasti aika vaativa laji... mutta takuulla myös antoisa.

    VastaaPoista
  2. Ensin opetellaan liikesarjat ja sitten alkaa loputon suo yksityiskohtien hiomista. Tokihan muista sarjoista on hyötyä, mutta aika toivotonta on oppia se, mitä muut ovat hanganneet jo 4 kuukautta ja sitten pitkä pätkä lisää. Kaikki ei vaan pysy kerralla nupissa. Ensi perjantaina sen näkee, kuinka monta asiaa on viikon aikana jäänyt päähän. Muistan kyllä mihin suuntaan mennään, mutta liikkeet puuttuvat ;)

    VastaaPoista