sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Käsityömessut

Puoli päivää vierähti Wanhassa Satamassa ihaillen muiden käsitöitä ja suunnitellen omia, mikä käytännössä tarkoitti varovaista kuolaamista yhden sun toisen putiikin standillä. Jostain syystä viime aikoina langat ovat alkaneet houkutella yhä enemmän. Meinasin saada sätkyn kun kävelin askartelu- ja helmikauppojen ohitse vain katselemalla. Mikähän mua vaivaa kun ei sytyttänyt ehdin jo ajatella, mutta korunosa ja helmiostoksia tuli tehtyä Helmiinalla, Luminukalla ja Helmien talon osastolla. Kaikkien tuotoksista ehdin jo uutisia katsellessa tehdä muutamia koruja.

Sen sijaan jotain tarttui mukaan käsityöläisten pajoista. Lasistudio Kiran sulatuslasitöihin ihastuin täysillä. Jos olisin miljönääri, tilaisin häneltä ikkunat kotiini, mutta kun en ollut, tyydyin sitruunaperhoseen kaulassani. Pohdin kauan eri vaihtoehtoja ja loppumetreillä taistelivat leppäkerttu ja nuotti, mutta lopulta iloinen ja aurinkoinen perhonen voitti. Lakkahillosta tykkään hirmuisesti, joten Marikorun pirteä hilla lähti myös matkaan.

Lämmittelin ennen messuille lähtöä rieskoja ja manailin niiden uppoutumista leivänpaahtimen syvyyksiin sekä joka päiväistä kieputa murut pöydälle operaatiota. Satuin sopivasti Piritan standille ihailemaan koruja kun kuulin paahtoleipäpihdeistä. Olinhan minä netistä niistä lukenut ja katsellut, mutta aina tilaus on jäänyt tekemättä. Nyt mikroaaltouunin yläpuolisessa ovenkahvassa roikkuu pihdit.

Tänään en raaskinut ajella ratikalla kun oli niin kaunis ja aurinkoinen päivä vaan kävelin Kaisaniemestä Katajanokalle ja takaisin aurinkoa palvoen. Illalla alkoi pakkanen purra kipakammin, mutta lähtiessäni lämpömittarini väitti kiven kovaan +2 astetta. Onneksi en uskonut vaan pukeuduin talvitamineisiin. Reippaan ulkoilun lisäksi harhailin messualuetta useampaan kertaan aina sen mukaan miten paljon missäkin oli väkeä milloinkin. Aika monta kilometriä kun ehdin "eksyäkin" muutaman kerran kun ei muistanut, missä kukin myi tavaroitaan.

3 kommenttia:

  1. Hei, olit jättänyt kommentin, mutta jostain syystä se katosi bittitaivaaseen, tai sitten en vain löydä sitä =( mutta sanoi katsoneesi Helmiliinan sivuilta, mikä kyseinen helmi oli...

    VastaaPoista
  2. Sinulla antoisa viikonloppu. Minäkin mietin moneen kertaan lähdenkö, mieskin leikkasi lehdestä esitteen, en sitten yksin viitsinyt mennä, ja aikaakin tuhraantuu matkoihin. Ehkä olisin lähtenyt jos olisi ollut pari myyjää joiden toivoin tulevan, ei näkynyt listassa.
    Hyvää naistenpäivää.

    VastaaPoista
  3. Ninni: voihan nenä! Yritän uudelleen kohta.

    Tia: En minäkään siellä joka vuosi ole käynyt. Nyt kaipasin tiettyjä korunosia ja tiesin ne messuilta saavani. Olisinhan voinut tilata ne postitsekin ja ehkä se olisi tullut halvemmaksikin ;)

    VastaaPoista