sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Pulusota

Aamusella oli liki kaksikymmentä astetta pakkasta ja vietävän kova tuuli, joten en lähtenyt puistoon harjoittelemaan. Talvitamineet olisivat olleet kyllä lämpimät, mutta maamataulu olisi jäätynyt pelottavaan irvistykseen. Sen sijaan nukuin vähän ja päätin siivota. Mutta....

Parvekkeelle oli muuttanut alivuokralaisia. Ylhäällä palkin päällä oli parhaimmillaan kuusi kuhertelijaa, jotka kovalla karjunnalla ja teleskooppi varrella metallilistoja paukuttelemalla ajoin ulos reviiriltäni.
Tässä vaiheessa kaikki eivät enää uskaltaneet tulla sisäpuolelle istumaan vaan jäivät tarkkailemaan sotatanssiani ulkopuolelle. Lopulta ei tarvinnut kuin olla julman näköinen ja heilutella käsivarsia oven takana niin ehdokkaat lähtivät hakemaan uutta yösijaa. Tällä kertaa sanoma meni perille, mutta kun hahmoani ei näy, ne tulevat takaisin. Sen verran pieni aivoisia ja kovakalloisia ovat.

Ei minulla muuten mitään heitä vastaan ole, mutta kun ovat kovin sottaisia. Pitääkö se peräpää heilauttaa sisäpuolelle ja käyttää talvipuutarhaani vessana? Niiden kovaan kalloon pitää saada viesti, että tänne ei muuteta asumaan eikä perusteta pesää. Sen verran niiden kuhertelua katselin, että kun maaliskuu saapuu, saattaa palkin päältä löytyä pulujen rivitalo.

Pulun kakan lisäksi miniaivoiset ovat jo ennen minun riekkumistani kokeilleet lasin läpi lentämistä. Sen verran oli untuvia ja höyheniä ruusupuskan lähettyvillä ja linnunsulka kuvioita lasin pinnassa, että läpi on yritetty mennä useampaan kertaan. Ja kun hätäännytään, niin ruikitaan lisää. YÄK! Tämä talo on jo rakennusaikana kuulunut ison pöllön reviiriin. Ehkä sen elo on talven aikana päättynyt kun sottapytyt ovat vallanneet räystään aluset. Sen lisäksi metroasemalle on asennettu viime syksynä äänipillit. Ehkä HKL on löytänyt sen oikean taajuudeen kun lentävät basillipesät ovat muuttaneet tänne. Ensi kesänä katon rajaan tulee verkot tai pellit. Sitä ennen huuhkajan näköiselle otukselle olisi kokopäiväinen pelottajan paikka vapaana!

8 kommenttia:

  1. Ensimmäinen pariskunta häädetty tänään vartti sitten. Lähtivät aika vikkelästi vain karjaisemalla ja teleskooppivartta heiluttelemalla. Toinen pariskunta kääntyi suoraan lennossa muualle nähtyään minut harjoittelemassa parvekkeella taijia. Ehkä ne sittenkin alkavat oppia, mutta varmasti käyttävät tilannetta hvyäkseen kun olen töissä.

    VastaaPoista
  2. Yksi sinkku pulu on pariin kertaan itsepäisesti yrittänyt käydä taloksi, mutta lennähtänyt naapurin puolelle kun itsepäisesti karjaisin kaksi metriä linnun aivojen alapuolella: ULOS!

    Näinköhän ne ovat fiksumpia kuin alunperin luulin? Huuhkajaa ei ole löytynyt, mutta kissan hahmoa ja sitruunaa on ehdotettu. Ongelmana vain on se, että pulutasanne on tikkaita korkeammalla. Heitänkö sitruunaviipaleet pulujen niskaan?

    VastaaPoista
  3. Kaksi sinkkupulua odotti toinen ikkunalla keikkuen (pyrstö paljasti jo pihalta katsoessani) ja toinen betonipalkilla parvekkeella. Betonilla olija lähti heti taapertamaan ulos minut nähdessäni, mutta ikkunalla keikkuvaa piti vähän vauhdittaa naputtalemalla peltiä. Kumpikaan ei yrittänyt takaisin, mutta kello oli jo kuusi, joten varmaan hakivat uuden yökylän.

    VastaaPoista
  4. Joko viesti meni perille tai sitten pulut on vielä ovelampia kuin ajattelin. Ei yhtään lintua odottamassa! Aamulla metroasemalla yksi pulu alkoi liikehtiä levottomasti kävellessäni ohitse. Ajattelin sen pienissä aivoissa tapahtuvaa rattaiden raksutusta: Hmmm, se meni tohon oranssiin pötköön eli parveke on vapaana auringonlaskuun asti, JES!

    VastaaPoista
  5. Jo sinulla on sottaisia alivuokralaisia, suojautua täytyy kun noita putsaa.

    VastaaPoista
  6. Juu, kumihanskat ja kurjimmat rievut päälle. Kuumaa vesi ja pesuaine riittävät, mutta jos haluaa varmistaa, niin sitten on syytä desinfioida. Vähän pistää miettimään kun tuota korkeutta on 4-5 metriä, että pitäiskö repäistä ja tilata ammattilaiset paikalle: pesu, desinfiointi ja aukkojen tukkiminen.

    VastaaPoista
  7. Lintumies sanoi, että pulu on fiksu eläin, joka ei tykkää pimeällä lennellä vaan haluaa hyvissä ajoin ennen auringonlaskua päästä levolle. Se tuntee olonsa epämukavaksi kun se jatkuvasti herätetään ja ajetaan pois hämärän rajamailla, joten todennäköisesti samat yksilöt eivät moneen kertaan tule uudelleen yökylään. Siksi varmaan tänäänkään ei ollut lintuja orrella kun tulin kotiin. Kohta eivät muutkaan yksilöt pääse kokeilemaan.

    VastaaPoista
  8. Jokin sai minut tarkistamaan parvekkeeni kahdeksan jälkeen illalla tänään (outo rapina). Yksi pulu ajettiin pimeään iltaan sumulennolle.

    VastaaPoista