sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Kevyttä ja painavaa

Siemenhelmi kaulanauhat pisaroilla ovat unelman kevyitä eivätkä paina niskaa. Voi tunnustaa väriä tai tehdä riemunkirjavatn vaihtoehdon kunhan pisarat eivät huku massaan.

Narukorut sopivat hyvin isommille ja painaville helmille. Kokonainen nauha isoista helmistä tuppaa painamaan aika tavalla etenkin jos tekee työtä päätteen ääressä ja niskat jumiutuu tai sattuu päivä, jolloin päänsärky alkaa hartioista. Siksi pidän painavia koruja vain juhlapäivinä ja arkipäivisin suosin kevyempää mallistoa.

Viime kesänä jouduin ottamaan persikkaisen koruni pois kesken päivän kun helmien kosketus niskalla tuntui viimeiseltä pisaralta ennen supermigreeniä, joka alkaa näköelimien salamoinnilla.
Enkä ole ainoa, jolla tämä ongelma esiintyy. Niin monta kaulakorua olen purkanut ja keventänyt. Toisinaan yhdestä on tullut useampi koru, joten mikäs sen mukavampaa omistajalleen. Alunperin kehittelin narukorua metalliallergisille ystävilleni, joille jopa jalometalleissa on liikaa muuta materiaalia.

2 kommenttia:

  1. Usein voi liian painavat korut tehdä tepposia, hyvä kun voi korjailla ja vaikka tehdä uusiksikin.

    VastaaPoista
  2. Jonkun verran kevennyksiä ja korjauksia, mutta myös lahjoituksena vanhoja käyttämättömiä koruja, joista ajan kuluessa muotoutuu uusia. On käynyt niinkin, että jokunen helmi on mennyt samaan huusholliin takaisinkin ihan jossain toisessa muodossa. Kaikki korut eivät aina ehdi edes tänne kun tiukalla aikataululla unohtuu kuvaaminen...

    VastaaPoista