keskiviikko 9. toukokuuta 2018

131. Mauri ja mini-isoveli


Kävin tiistaina katsomassa Kansallisteatterissa Veera Salmen kirjaan perustuvan Mauri ja mini-isoveli näytöksen Willensaunassa. Keskustelin siitä erään 10-vuotiaan kanssa vartin verran. Tulin uteliaaksi ja kävin hakemassa lipun näytelmään, koska se oli niin superhyvä.
Pääteemoina ovat oksu ja kiusaaminen sekä taistelu niitä vastaan tosiasioilla ja mielikuvituksen voimin. Siinä sivussa käsitellään maailman pisin riitä äidin ja isän välillä sekä uusien perheenjäsenten mahdollisuudet sekä miksi ei ole mahdollista saada isoveljeä.

Pasilalaisella koululaisella Maurilla on kaksi pelonaihetta. Koulussa riehuu kauhea pahis, Oksu, joka voittaa jopa salilla lihaksiaan kasvattavan Mustan Barbaarin. Toiseksi luokkakaverit Hanan ja Hilma kiusaavat Mauria ja hänen kaveriaan Chitä. Mauri toivoisi, että hänellä olisi isoveli, joka saisi kiusaamisen loppumaan. Öisin Maurin sängyn alle ilmestyy salaperäinen, hohtava kuumuna, jonka sisältä kuuluu koputusta. 
Irene Ahon ohjaama vaikuttavan visuaalinen, musiikillinen teatteriesitys, jonka kantavia teemoja ovat ystävyys ja mielikuvituksen voima. Esitys käsittelee nykykoululaisten elämää iloineen, haaveineen ja huolineen hykerryttävän hauskasti ja suurella sydämellä. 

Esitystä suositellaan yli 6-vuotiaille. 

Joo, olin yli-ikäinen ja varmasti lähistöllä istunut pikkuihminen mietti, mille täti nauraa. Ohjelman taustalla nykytekniikkaa oli oivallisesti käytetty hyväksi sekä vihkon teksteihin ja kuviin että tekstiviestien kirjoittamiseen. 

Hali hali ❤❤❤

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti