lauantai 5. toukokuuta 2018

127. Shakespeare


Perjantaina oli viikon kulttuuripläjäys kun huitsinvipinäviikon päätteeksi kävin katsomassa Helsingin kaupunginteatterissa elokuvaan perustuvan komedian Rakastunut Shakespeare. 

Tarina oli elokuvasta tuttu, mutta omintakeisesti näyttämölle sovitettu. Ihastelin myös lavastetekniikkaa ja niiden monipuolista käyttöä. Sama osa saattoi olla toisessa tehtävässä muualla näytelmässä, esim. kirkonseinästä neidonkammarin ikkunaksi. Historiallisissa näytelmissä ajanmukainen puvustus on lavastuksen ohessa tärkeässä osassa. Ihailin mm. kuningattaren asusteita ja ehdin pohtia niihin liittyviä käsityötekniikoita. 

Heidi Herala on loistava suojattinsa imettäjän ja palvelijan roolissa. Risto Kaskilahti nauratti kuningattaren hovimiehen roolissa. Muutama muukin tuttu naama vilahti, mutta suurin osa näyttelijöistä oli minulle tuntematonta nuorempaa ikäluokkaa. Hyvin suoriutuivat tehtävästään. Huomasin hirnahtelevani tämän tästä. Teatteriin olen ehtinyt vähänlaisesti ja televisiota katsellut vielä vähemmän, mutta eiköhän naamat tule tutuiksi kun kulttuurisetelit on käytössä.

Lisätietoja näytelmästä ja blogista Teatterikärpäsen puraisuja, jossa on myös näytelmän roolitus lueteltu.

Vielä on muutama näytös jäljellä. Oman lippuni ostin hulluin hinnoin, mutta viime tipan lippuja voi ostaa puoleen hintaan seuraamalla hkt:n somesivuja. Viikon jännitykset ja päänsärky haihtuivat suuren näyttämön visuaaliseen toteutukseen ja räiskyvään  näytelmäjuonen kehittelyyn. 


Kuvat on lainattu Helsingin kaupunginteatteri kuvapankista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti