tiistai 22. toukokuuta 2018

143. Tekstiili18

Kaapelitehtaan turbiinisalissa on tämän viikon näytillä Tekstiili18 -näyttely.

Teksti lainattu Kaapelitehtaan esittelystä

"Näyttely esittelee Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoiden laajaa tekstiilisuunnittelun osaamista. Se tuo esiin ajankohtaista tekstiilisuunnittelua muodin, sisustuksen, taiteen ja tieteen näkökulmista.

Opiskelijoiden viime vuosina saavuttama menestys kansainvälisissä suunnittelukilpailuissa perustuu vahvaan muodilliseen näkemykseen sekä tekstiilirakenteiden, materiaalien ja valmistusmenetelmien syvälliseen tuntemukseen. Näyttelyssä esillä olevat vaate- ja sisustuskokoelmat ovat syntyneet innovatiivisissa yhteistyöprojekteissa, ja ne laajentavat tekstiiliosaamista myös tieteen alueelle."

Kaikki kankaista (kuva valehtelee, kankaat olivat paljon upeampia kuin kuvasta käy ilmi) ja vaatteista kiinnostuneet, käykääpä katsomassa tekstiilialan opinnäytteitä: vaatteita, sisustuskankaita ja poikkitieteellistä projekteja. 

Paikalla on oppilaita, jotka ovat tehneet töitä. Pyytäkää heiltä esittelyä omista ja muista töistä, niin saatte erinomaisen kuvan tekstiilialasta, lähtökohdista ja tavoitteista. Esillä olevien tekstiilien tekijät osaavat kertoa, miten ja millä tekniikalla kankaat on kudottu tai kuvat painettu. Tärkeää on vanhojen tekniikoiden käyttö uusilla ajatuksilla sekä ekologisten materiaalien käyttö vaatetuksessa. Saa koskea ja hypistellä sekä kuvata. Näyttely auki tämän viikon.

Turbiinisali on avoinna:
Ti-to klo 11-20
Pe klo 11-18 & 22-24 (after Näytös18)
La klo 11-20
Su klo 11-17
Vapaa pääsy!
#tekstiili18

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti