torstai 18. maaliskuuta 2021

Nilkkajumppapäivä


Tämän päivän aika oli kaikkein paras koska sain olla töissä pidempään kuin viimeksi. Fysioterapeutti ei saanut sätkyä, vaikka kerroin etten löytänyt tammikuussa kätkemääni tasapainolautaa. Sain vinkin, mistä työpaikan lautoja voisi löytää. Uusia läksyjä tuli uuden lelun kera. Nyt kuvattiin kun ohjeita tuli niin monta kerralla, että osa unohtui. 

 1. Jos tasapainolauta löytyy, jatketaan istuen tehtävästä harjoituksesta eli pyöritetään laudan reunoja lattialla 20 x kumpaankin suuntaan. Tätä ehdin parina iltana tehdä työpäivän jälkeen. 

 2. Laitetaan pyyhe lattialle ja kipristellään varpailla sitä kasaan ja sitten suoristetaan pyyhe varpaiden alta. Tekee varmaan eetvarttia kavioiden kolhimille varpaille. Tämä menee niin mukavasti iltaisin jalkapesun jälkeen. Rätti lattialle ja rullaa sitä kunnes jalat on kuivuneet. 

3. Kuminauhalenkki päkiän alle ja toinen pää kireäksi nyrkkiin. Sitten suoristetaan jalkaterä suoraksi. 

 4. Lenkki päkiän ympäri ja kumilieka oikean jalkapohjan alta käsiin. Oikea jalkaterä liikkuu vasemmalta oikealle. Nilkka tekee työt. 

5. Lenkki päkiän ympäri, lieka vasemman jalkaterän ympäri ja takaisin oikean jalan alta käsiin. Molemmat jalat tekee samaa. 

6. Lenkki jalassa, sido toinen pää pöydänjalkaan ja vedä varpaita nenääsi kohti. Tätä on vaikeampi toteuttaa kun ei ole pöydässä tai sängyssä jalkoja normaali paikoissa. 



7. Seiso tasapainolaudalla molemmin jaloin, nojaa seinään ja keikuttele kuten kohdassa 1.

8. Jos ehdit ja kerkiät, yritä hakea tasapaino seisomalla laudalla. Tekee hyvää koko jalan pituudelta. Jos omaa keikkulautaa ei löydy, menen työpäivän päätteeksi yhteen luokkaan keikuttelemaan pyrstöäni....

Kaikkea voi tehdä kuulemma telkkaria katsellessa, mutta kun en juurikaan sitä perinteisesti kotona katsele. Se on enempi ollut käytössä valokuvausasioissa tietokoneen jatkeena. Lukeminen (Olen istunut odotushuoneessa kirja kädessä joka kerran kun on kutsuttu sisään), jota ehdotettiin seuraavaksi, ei tasapainolaudan kanssa kiinnosta, mutta Taijin seisontaharjoitukset voisivat olla parhain ratkaisu. Silloin pitää ottaa herätyskello käyttöön koska keskittyminen niihin harjoituksiin vie ajan tajun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti