tiistai 21. huhtikuuta 2009

Remonttitaidetta

Helsiingin Taidehalli on suljettuna peruskorjauksen vuoksi. Itse en kannata töhrytaidetta, mutta tässä kohtaa on harmi, jos seinäteos putsataan aikanaan pois. Joskus spruuttapurkin käyttäjälläkin välähtää positiivisesti. En tiedä, onko ilme kannanotto näyttelytilojen sulkemiselle vai oliko mieli muuten alamaissa.

Nykytaiteen museon rakennusaita oli muinoin ällöttävän räikeän pinkki. Kampin rakennustyömaan ympäröivät aidat maalattiin viikottain harmaaksi. Ensimmäinen väri ärsytti ja toinen oli mitään sanomaton. Siksi olikin ilahduttavaa nähdä varsin virkistävää remonttiaitaa Taidehallin ympärillä.


Tämä biisonilauma asiapaperimiehineen rynnisti Eduskuntatalon suunnasta. Jäin pohtimaan aidan sanomaa sillä lauman kiireiset miehet kipittivät kilpaa eläinten kanssa koko kadun pituudelta.

3 kommenttia:

  1. Tuo ylin on hyvä, ei räikeä.
    Nuo alimmat eläinaiheet laittaa mietityttämään mikä on tarkoitus, eivät kumminkaan seillaista sotkuista niistä en minäkään pidä.

    VastaaPoista
  2. Luultavasti ovat maalanneet biisonit ja bisnesmiehet tarkoituksella juoksemaan Eduskuntatalolta Eläinmuseolle päin. Aidassa yhdistyvät molemmat elementit: ihmistarha ja muut otukset.

    VastaaPoista
  3. Biisoni onkin kuulemma antilooppi.

    VastaaPoista