sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Kevätkaramellit


Lahjoiksi ovat nämäkin menneet. Ehkä joku tunnistaa omansa. Jos olivat talvella piristeitä, niin samaan kategoriaan sopivat nytkin. Sään tekijä ei osaa päättää, mitä meille työntäisi. Aurinko nousi sangen kauniina ja pirteänä tänä aamuna vähän ennen nukkumaan menoa. Kun heräsin olivat pilvet peittäneet auringon. Joku jätti puhalsi, kertoi ystäväni. Iltapäivällä aurinko paistoi lämpimästi ja nautin lounaskahvini parvekkeella. Tuuli puhalsi sen verran vilpoisasti, että takki piti olla päällä ja näyttää nuo puut tanssivan tälläkin hetkellä kun ikkunasta ulos katselee. Jättikin on taas työntänyt pilvet auringon eteen. Lähialueilla on satanut luntakin ja yöllä oli pakkasta. Parveke omenapuuni silmuilee ja ruukuissa näyttää olevan uutta lehteä enemmänkin. Täytyy vain muistaa kastella silloin tällöin. Laitanpa puutarhurille muistutuksen parvekkeen oveen. Toivottavasti hän on ahkerampi kuin sisäkköni.

3 kommenttia:

 1. Voih, kylläpä on kevät myöhässä siellä Suomessa. Harmillista. Mutta toivottavasti kesä olisi sitten sitäkin aurinkoisempi.

  Ihania koruja olet taas tehnyt. Miten herkullisia värejä! Nam.

  VastaaPoista
 2. Kauniin piristäviä koruja sinulla taas.
  Aurinko paistaa, mutta tuuli on aikamoista, viileänä pitää ilmaa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Kirkkaat värit ovat itselleni mieluisimmat, joten niitä laitan yleensä muillekin ellei väritoiveet mene ihan ristiin.

  Kadehtien olen seurannut puiden kukkimista Pekingissä. Onhan se paljon etelämpänä kuin Helsinki, joten ei ihme ollenkaan, vaikka talvi sielläkin voi kuulemma olla tosi kylmä.

  VastaaPoista