perjantai 27. syyskuuta 2013

Ompelukahvila

Siivouspäivän etkot olivat suosittuja ja saivat syyskauden ajaksi jatkot nimellä Ompelukahvila. Sain vinkkiä, että Mesari on matkoilla tänään ja lupauduin käsityöillan yhteyshenkilöksi. Mukaan otin miekan ja kirjavaa lankaa. Miekka toimi sekä varrasvirkkauksen apuvälineenä että taijin tuntien sijaisliikuntana kun aloin huitoa vähän ennen sulkemisaikaa. Huitomisen jälkeen vuorossa oli siivoamista, hissillä ajelua ja ovien aukomista.


Huivipitsiä olisi tullut puolet enemmän, mutta löysin kierrätysmateriaalien joukosta huppari- ja verhonyöriä. Tulin sitten harjoitelleeksi myös makramen solmeilua. Saatan käyttää paksummat nyörit uusien nauhojen tukilankoina. Työtoverini ehdotteli valkoiselle makramemakkaralle uusia ja vähän erilaisia käyttötarkoituksia. Pistä kuminauha tuohon renkaaseen niin siitä tulisi vekkuli kravatti. Tai työnnä housun vyötärön alla ja sitten olisi nätti häntä. 

2 kommenttia:

  1. Hauskat värit tuossa huivissa, kierrätys on hyvä asia kunhan osaisi tehdä jotain matskuista. Ihan oikein arvasin tuon miekan käytön ;-)

    VastaaPoista
  2. Hapsujen tekoon voi käyttää lähes mitä vain paksusta puikosta köyteen. Mä olen käytellyt noita miekkoja, kun virkkuukoukku ja lankakerä ei sitten paina sen ohessa juurikaan mitään. Ihan lyhkänen mahtuu reppuunkin, mut sitten jo saattaa sadalla lenkillä olla vähän ahdasta ; )

    VastaaPoista