keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Talvi tuli, mut mihin syksy jäi?

 Nämä kuvat on otettu jo viikko sitten. Tänä aamuna villiviini tiputteli jo lehtiään. Piipersin ulos auringonpaisteeseen, mutta käännyin pihalta takaisin. Kaivelin vähän paksumpaa ylle: talvitakin, myssyn ja thinsulaten sormikkaat. Uusi yritys varttia myöhemmin tuntui paljon lämpöisemmältä ja mukavammalta. Taisin olla mustien ja mummo immeisten lisäksi ainoa, jolla ei ollut kylmä metroasemalla. Kävin rahamaatilla ruokiksella eikä talvipalttoossa ollut yhtään liikaa fyllinkiä silloinkaan. Sama tilanne lyllertäessäni taijitunille. Seisoin onneksi kaupassa (vesipullo unohtui vissiin kirjahyllyn kulmalle). Mestari kertoi juosseensa sillan alle kun raekuuro iski eikä hänellä ollut "kypärää" (viittaus myssyyni ja talvitakin huppuun). Varjossa rakeet kimmelsivät vähän pidempään, mutta auringon paisteessa sulivat nopsasti vesipisaroiksi. 
Lauantaina kämppäni lämpötila oli vielä 27 astetta. Tänään kotiin tullessa ainoastaan 20. Makuukamarissa oli eilen illalla vain 18. Tänä vuonna pitää vissiin laittaa tuli onkapannuun eli kääntää termostaatista lämpöä patteriin vähän aikaisemmin kuin viime syksynä (lokakuun puolivälissä). Mielenkiinnolla seurailen talven tuloa. Melkoista rytinää ja kiirettä on pitänyt. 

2 kommenttia:

  1. Kyllä se kylmä minustakin tuli liian nopeaan, tuntuu että se menee luihin ja ytimiin.

    VastaaPoista
  2. Tuntuu kyllä hassulta kääntää termostaatti lähes täysille samantien. Kaikilla muilla tasoilla lämpömittari näyttää sisällä aina vaan alle 20 astetta, jota olen yrittänyt pitää talvisin tavoitteenani. Viikon aikana lämpötila sisällä on tipahtanut 10 astetta sisällä ja ulkona vähän enemmän...

    VastaaPoista