keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Yllätyksiä

Tänään Kiinan tunnin jälkeen kävelin kotiin. Oli niin ihana ulkoilukeli, että poikkesin tutulle paikalle puistoon harjoittelemaan taijia. Rauhallisin mielin rantatien tuikkujen valossa "huidoin" ilmaa ja tunti sujahti huomaamatta ohitse. Yöt ovat olleen kovin kylmiä, sillä lähes peilityyni Töölönlahti oli hieman jäinen rannoilta. Ei se vielä kanna, mutta heijastaa valon hieman toisin kuin musta vesi.

Poikkesin kaupan kautta ja nappasin muutaman Pitahaya hedelmän. Hämmästykseni oli suuri kun leikatessani sen kahtia, sisus oli tykkänään erilainen kuin aikaisemmin. Olen tottunut vaalean harmaaseen hedelmälihaan sekä keltaisilla että retuliinein kuorin varustettuna. Tämä on ensimmäinen kerta, kun sisältäkin löytyy punajuuren väristä hedelmää. Wikipediasta opin uusia asioita tästä vitamiinipommista. Hyvältä maistui.

Lusikoidessani iltapalaani, avasin kaksi kirjekuorta. Kumpikin sisälsi arpajaisvoiton. Osallistuin kustantajan järjestämään Helsingin kirjamessujen vapaalippujen arpajaisiin ja suureksi hämmästyksekseni arpa osui minuun. Happy! Samaan aikaan kirjojen kanssa, siellä voi ihastella musiikkia, ruokaa ja viiniä. Toisessa kuoressa oli leffalippu. Vastasin johonkin kyselyyn ja siinäkin arpaonni suosi. Melkoisen erikoista, enhän minä koskaan voita mitään! Ystäväni kommentoi: "Nyt heti kioskille lottoamaan, jos putki vaikka jatkuisi!"

3 kommenttia:

  1. Voi juku, kylläpä on nyt lykästänyt! Ei kahta ilman kolmatta, joten lauantailottoa jännittäessä. ;)

    Enpä ole minäkään tuollaiseen sisukseen törmännyt, vaikka se lempparini onkin. Täällä se tunnetaan paremmin lohikäärmehedelmänä. Mutta kerran yllätyin minäkin, kun sisältä paljatui muuta. Tuota hedelmää on nimittäin ihan identtisen näköisenä kasviksenakin. Oikein hyvänmakuinen sekin. Mutta varsin yllätyksellinen hedelmä kaikenkaikkiaan. :)

    VastaaPoista
  2. Ensimmäiset makukokemukset hotellin aamiaispöydässä Pekingissä 2006. Silloin en tiennyt ulkokuoresta mitään, harmittelin vain kun "ei kotoa saa" kunnes satuin K-marketin hedelmä esittelyyn, jossa oli ko. hedelmän poikkileikkaus. Onnellinen ja iloinen sattuma, vaikka kilohinta on aika kova. Silti nautin herkkuhetkistäni silloin kun hedelmä on parhaimmillaan.

    VastaaPoista
  3. Erikoinen vitamiinipommi, väriäkin piristykseksi.
    Sinullakin ollut arpa onnea, hienoa.

    VastaaPoista