lauantai 28. kesäkuuta 2008

Mykistynyt huuto








Televisiosta meni ääni tiistaina kesken uutisten katselun. Tai syyllinen ei ollut televisio vaan se pieni toosa, joka piti hankkia viime syksynä, jos halusi jatkaa töllöttimen seuraamista viime syyskuussa. Mitään muuta siitä ei ole seurannut kuin harmia, mokomakin digiboxi.

Koko viikko on mennyt siihen, että olen yrittänyt saada erilaisilla neuvoilla toosaan ääntä. Ei pihaustakaan. Ulkomaisissa ohjelmissa on sentään teksti, mutta kotimaisten ohjelmien suhteen olen hieman hakoteillä kun huuliltalukeminen on jokseenkin alkutekijöissään. Onneksi on radio ja internet. Helmityöt ei etene kun aika menee tekstien tiirailuun sen sijaan, että sujuvasti kuuntelisi. Ei muuta kuin toosa kainaloon ja huoltoon. Onneksi kesällä ei juuri tule mitään katsottavaakaan. Viikko on osoittanut, että ilman televisiotakin tulee hyvin toimeen.

Sitä tässä on jo vuosi harjoiteltu, sillä suurin osa mukavista ohjelmista tulee joko liian aikaisin tai liian myöhään. Viime syyskuun jälkeen tv, toosa ja videonauhuri eivät ole kommunikoinneet keskenään, joten kaikki kivat ohjelmat jää katsomatta. Olen ohjekirjan väliin tallentanut nipun erilaisia ohjeita, joilla kommunikointi onnistuisi, mutta turhaan. Niin, masiinat ovat eri rotuisia, joten varmaan kielimuuri on sen mukainen.















Näitä pitäisi tehdä lisää. Jostain syystä niille löytyy kysyntää aina vaan. Nämä värit tuntuvat olevan toivotuimmat. Kakkostoiveena on musta-punainen. Muut värit sitten kunkin lempivärin mukaan. Tietysti myönnettävä on, että kaulakoru on kevyt eikä lyhkäsenä tartu minnekään kiinni. Nämä kaksi on tehty viime kesänä kaksospojille rippilahjaksi. Heitin lahjatoiveen ilmaan ja samalla utelin, että teenkö teillekin korun kuten tytöille ja eikös ne vintiöt halunneet korun.
















Leijonanainen täytti 40 vuotta, joten tiikerinsilmäsiruja ja -helmiä pujotettuna kristallihelmien väliin. Lahjansaaja on minulle puolituttu mutkan kautta. Hän on avustanut kummityttöni perhettä pieneksi jäänneillä lastenvaatteilla useamman vuoden. Jos jotain on jäänyt superkuluttajilta ehjäksi, nuoremmat serkut ovat niitä jatkossa käyttäneet. Eläköön kierrätys. Kiitos avusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti