perjantai 4. toukokuuta 2012

Kivipisarat

Ainakin kolmen vuoden suunnittelun ja kokeilujen tuloksena syntyi siemenhelmistä, turkoosipisaroista ja -palleroista tämä tuubi, joka pujotellaan hopeiseen kaulapantaan roikkumaan. 

Alussa oli pussi, jossa oli yhdeksän eri muotoista ja väristä pisaraa. Muistelin varastostani löytyvän turkoosin värisiä pyörylöitä, joista osa saattaa olla myös howliittia. Ajatuksia, suunnitelmia ja piirroksia sinkoili sähköpostilla ja tekstiviestillä läntisen Espoon ja itäisen Helsingin välissä. Taidettiin välillä piirrellä ihan nenätystenkin. Sitten jossain mutkassa löysin 6/0 siemenhelmet. Samoihin aikoihin ilmestyi kuvioihin panta. 

Tuubien rakennustyöt alkoivat. Jokaisesta tehtiin 10 cm pätkä taivutus- ja pujotustesteihin. Peyotepisto osoittautui notkeaksi ja joustavaksi rakennelmaksi. Eräänä televisioiltana, jolloin ohjelma sattui olemaan musiikkipitoista, ompelin helmet tuubiksi ja pisarat siihen roikkumaan.

Harjoitusmateriaalina käytin lasipisaroita. Projektilla ei ollut kiire, mutta sijoitin helmet siten, että ne tulivat aina sopivasti vastaan kun pohdin, mitä seuraavaksi tekisin. Siemenhelmet ovat vihertävämpiä kuin valokuvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti