torstai 17. toukokuuta 2012

Jonottamisen mestarit

Venäläisten kaupassakäyntitekniikka aattoillan jonotuksessa: Kolme miestä (isä ja kaksi poikaa) asettui reunimmaiseen sisääntuloporttien viereiseen jonoon noin joka kolmannen ihmisen väliin jonottamaan. Sillä aikaa perheen naiset (äiti, isoäiti ja kaksi tytärtä) jakoivat kauppalistan ja pinkaisivat eri suuntiin.

Koko jono seurasi mielenkiinnolla tilanteen kehittymistä. Hedelmät, vihannekset, leivät yms. siirtyivät vikkelästi koreihin, jotka odottivat kassajonossa. Isällä oli toinen lunttilista, jonka mukaan hän ohjasi apua puuttuvien ostoksien haravointiin. Sotkuisesta venäjän kielestä ymmärsin sanat mama ja baabuska, joka lyllersi paikalle toisen tyttären kanssa kun pakkasin omia ostoksiani kassiin. Hän jäi jonoon, mutta tytär lähti avittamaan äitiään.
 
Edessäni ollut nuori mies poistui takaisin jonon hännille, koska kaikki ostokset eivät olleet saapuneet hänen kassavuorollaan. Astuivat kauppaan suurin piirtein samaan aikaan kun minä tulin kassajonoon ja ehtivät vielä samaan metroon pulisemaan.
 
Venäläiset ovat vissiinkin jonottamistekniikan mestareita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti