sunnuntai 7. elokuuta 2011

Parveke helmet





Tässä tämän kesän amppelitomaatin satoa. Pyyhekken päällä on ensimmäinen makea punainen helmi. Sitten rytinällä punastui kourallinen vähän pienempiä pyöryköitä. Vielä on pari rypäletomaattia kasvamassa. Odottelen lisää kukkia pölytettäväksi, mutta en ole pariin viikkoon nähnyt yhtään kukkaa. Kelitkin ovat sataa, paistaa, tuulee, joten nähtäväksi jää, onko kesän sato tässä. Viime vuonna sain loppukesästä paljon suuremman sadon.  

3 kommenttia:

  1. Oi mitä herkkuja sinulla siellä, maistuvat kyllä ihan erilaiselle kuin kaupasta ostetut. Minulla perunan varret kasvaa rehottavat, yhdessä on kukkia, saa nähdä tuleeko mitään satoa syksyllä ;-)

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköisiä tomaatteja! Minullakin oli tänä kesänä ensimmäistä kertaa amppelitomaatti, mutta siitä tuli vain vähän yli 10 tomaattia. Sinulla näyttää tulevan kuitenkin suurempi sato.

    VastaaPoista
  3. Lasitettu parvekkeeni toimii kuin kasvihuone. Helteisinä ja aurinkoisina päivinä lämpötila vaihtelee 30 ja asteen välillä, joten lämpöä ja valoa piisaa tomaattien kasvaa ja punastua. Kaksi isohkoa mötikkää on tulossa, mutta jotta saisin lisää herkkuja, kaipaisin myös kukkia, joita en ole moneen aikaan nähnyt.

    VastaaPoista