perjantai 25. kesäkuuta 2010

Vuoriston kaloja

Tämä upea tilkkutyökassi on Lijiangista (Yunnan). Ostin sen kun mukanani oli vain iso reppu ja tarvitsin jonkun pienemmän kassin kantaakseni kameran lisäosia eli akkuja ja muistikortteja ym pientä tarpeellista tavaraa pikkureissuilla ja lähikulmilla liikkuessamme. Isossa repussa oli sadeviitta, tuulipuvun housut ja takki sekä ensiaputarvikkeita laastareista hyttysöljyyn. Tilkkutyöpussukoita löytyi muitakin eläimä, mutta kala oli sopivan kokoinen eikä sisältänyt ylimääräisiä ulokkeita (pyrstöjä, nokkia tai häntiä).

Tuunattu matkamuisto. Poistin lankalenksun ja laitoin tilalle renkaan ja koukun. Muuta yhteistä kieltä ei ollut kuin elekieli, mutta sain esittelyn kalojen tekotavasta. Hyvin yksinkertainen oikeastaan ja jokainen korunkieputtaja varmaan pystyy tekemään samanlaisen sekä langoilla että metallilla. Kulkunen helisee vienosti hännässä. Joissakin kaloissa kulkusen tilalla pelkkä helmi.

2 kommenttia:

  1. Jännä kassi, samalla muisto matkasta. Tuo toinen kala on mukavan selkeä muodoiltaan, arvaanko että kokeilet joskus tehdä samantyyppistä :-)
    Hyvää juhannuksen aikaa, meillä taisi sade loppua.

    VastaaPoista
  2. Hmmm, saattaa olla, mutta todennäköisesti muita malleja. Vähän saman tyyppisiä olenkin jo tehnyt, mutta kokeilut on vielä menossa.

    Äsken putkahti aurinko esiin pilvien takaa. Jokohan sitä kestäisi ulkoilmaa ilman villapuseroa?

    VastaaPoista