keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Tomaattimehiläinen

Kun tänään menin pahimman paahteen jälkeen parvekkeelle kastelemaan kukkasiani, näin tomaatissa pienet keltaiset kukat. Ryntäsin sisään hakemaan pumpulipuikkoa ja rallattelin mehiläislaulua: bzzzzzzzeeeee... Raidalliset sukat jalassa vilkkuen keikuttelin vartaloani mehiläistanssissa, surisin kukkasille ja näin slmissäni pieniä punaisia mehukkaita tomaatteja.

Timanttikukka nojaili lyhdyn kattoon. Se oli ainoa, jonka olen nähnyt avoimena. Muut sulkea napsauttavat terälehtensä suppuun sillä siunaamalla sekunnilla kun avaan parvekkeen oven.

Kokosin 6 mm kivihelmet samaan rasiaan ja kokosin niistä itselleni kaulakorun. Leppoisa juhannus kotona aiheutti sen, että kaikki vaijerit ja lukot loppuivat. Kävin eilen täydennysostoksilla, jotta voin koota lisää heinäkuun merkkipäiviin. Kesäkuu on sitten ohitse. Mihin se katosi? Kiinan retkeen, yskimiseen ja 5000 valokuvan katsomiseen ???

4 kommenttia:

  1. Itsekasvatetut tomaatit ovat nameja. Kaulakorusi on kaunis.

    VastaaPoista
  2. Itsellä, kun laitoin esikasvatetut tomaatinalut ulos, meni ihan hyvin muutama viikko, mutta sitten eräänä päivänä kun olin menossa niitä kastelemaan, ne olivat kuolleet, eikä auttanut enää edes vesi. Otin ne sisälle, mutta eivät antaneet mitään elonmerkkiä, joten katkosin varret ja laitoin ulos odottamaan kompostia. Mutta kas ja kummaa, katkotuista nöpöistä lähtikin kasvamaan uusia, joten annoin niiden olla ulkona, mutta todennäköisesti satoa EN saa. Sisällä olleet tomaatit (joita oli vielä kaksi jäljellä esikasvatetuista) laitoin ulos ja olen antanut vettä ja jutellut etteivät kuolisi, mutta perhana menossa samaa reittiä kuin edelliset! Mitä opin?? En esikasvata ensi vuonna niin kauan sisätiloissa!! =) Ihanan värikäs koru, by the way! ;)

    VastaaPoista
  3. Nyt vain odottelet mitenkä mehiläistanssisi tuottaa tulosta, toivotaan isoa satoa. Kauniin kesäinen koru. Kesäkuukin teki saman kuin moni muukin kuukausi livahti nopeaan ohi.

    VastaaPoista
  4. Manteli: Aikaisempina kesinä ole saannut runsaasti makeita peukalonpään kokoisia punaisia tomaatteja. Lasitettu parvekkeeni on aika kuuma ja jos muistaa kastella, tomaatit tuottavat satoa pakkasiin asti. Helteisellä säällä lämpötila saattaa nousta yli 50 asteen.

    Ninni: Ystäväni kasvattaa kaikki kasvit parvekkeelleni. Hän on parvekeeni päähortonomi. Melkein joka kevät tai kesä kesähuoneeni on eri näköinen :)

    Tia: Aika lentää! Jämähelmistä tulee aina jännän kivoja kokonaisuuksia ... useinmiten ; )

    VastaaPoista