sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Helmimakkara

Tämä ikuisuustyö on ollut työn alla yli vuoden. Osittain siksi, että piti ratkaista, miten kiinnittää lukko pötkön päähän. Viimein monen kantapään kautta älysin pujottaa letkun sisään nahkanauhan, jonka päihin sain puristettua lenkit lukkoa varten. Täytyy kysellä tilaajalta, miten prototyyppi toimii. Samalla olen yrittänyt miettiä, miten korvaisin liiman tai kynsilakan solmunkovettajana (paljon pujottelua, mutta silti solmut täytyi lakata). Rannekoruissa lanka elää ainakin sen verran, että solmut tuppaavat irtoamaan ajan kanssa etenkin jos joutuvat veden kanssa tekemisiin. Omaa rannekoruani on järsinyt tenava, jonka ikeniä uudet hampaat kutittivat. Ehkä kaulakoru ei joudu niin kovan kulutuksen kohteeksi. Ajallisesti työ vei 12 tuntia televisio-ohjelmia parin kuukauden ajalta ja nuhapöpö hidasti valmistumista. Työssä kului noin 714 (6/0) helmeä ja kaksi helmineulaa. Rannekoruni oli sinertävän kukertava, mutta vaihdoin tähän työhön päävärin vihreäksi.

4 kommenttia:

  1. On siinä ollut näpertämistä, mutta kannatti hieno lopputulosa.

    VastaaPoista
  2. No en osaa kirjoittaakkaan ;-)

    VastaaPoista
  3. Tässä on ollut kova työ! olen joskus tehnyt yhden rannekorun tällä tekniikalla ja siihen meni aikaa vaikka kuinka :) Mutta kaunis lopputulos.

    VastaaPoista
  4. Kiitos. Olisi kiva tehdä enemmänkin, mutta mistä löytyisi sellainen lanka, joka jatkuisi loppumatta kesken työn. Tuntuu, että joka 10. rivin jälkeen oli solmu, jota varten piti jättää sen verran pitkä häntä, että sai sen kauniisti pääteltyä.

    VastaaPoista