tiistai 21. heinäkuuta 2020

Perinteinen kesäretki Tammelaan


Tälle päivälle suunniteltu retki Tammelaan uhkasi peruuntua myrskyisten sääennusteisiin ja kotipihalla alkaneeseen vesisateeseen. Jatkettiin kuitenkin kun volkkari on vesitiivis ja siinä on kääntyvät etupyörät. 

Ajon aikana seurasin sekä sade- että salamatutkaa. Riihimäen ja Lopen välillä oli yksi synkkääkin tummempi pilvilauttamuodostelma ja rankka vesisaderintama, joka kuitenkin jäi Lopentien pohjoispuolelle ja Tammelaan mennessä aurinko paistoi lämpimästi kuivaten pahimman kosteuden.



Päiväkävelyn teimme Tammelan hautausmaalle, jossa isä löysi tuttuja nimiä nuoruusvuosiltaan samalla kun minä vaelsin lyhyempää reittiä äidin kanssa pongaillen kaikkea kaunista. 



Lounas syötiin Martin krouvissa, joka tunnetaan myös ravintola Hakkapeliittana.
Vatsat pinkeinä ajelimme vielä Forssan Ojalanmäkeen nyppimään nahistuneet kukat sukulaisten haudalta. Sieltä kurvasimme Makulihan tilapuotiin ostamaan tuoretta lihaa evakkopataan ja Suomen parasta tytinää (=lihahyytelöä). 


Näkymä tilan pihatieltä etelän suuntaan. Nuo uhkaavat pilvet tavoittivat meidät kotimatkalla ja ropisivat auton kattoon.  Puikimme idän suuntaan, joten kastelevat pilvet jäivät taakse ja saavuimme ehjin nahoin aurinkoiseen ja lämpimään kotikaupunkiin. 


Tilapuodilla oli tänäkin kesänä kauniit kukat pihan koristeena. Parkkipaikkaa vahti pajuista tehty sika 😄



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti