lauantai 25. heinäkuuta 2020

Ostoksilla


Hyvinkään Prisman vihannesosastolta heti chilipippureiden vierestä löytyi punaisen ja keltaisen paprikan risteytys. Halusin maistella raidallista paprikaa, joten lisäsin sen ostoskärryyn. Maistuu ihan paprikalle, mutta ei ihan yhtä makealle kuin yksivärisiset serkkunsa.  


Odotellessani kauppalistan kanssa puikkelehtivaa kokkiamme, tutkiskelin saman kaupan pullohyllyjä uteliaana. Juomapullojen rivistöt ovat virkistävän erilaisia muodoiltaan ja etiketeiltään. En uhrannut aikaa sisällysluetteloille, ovat kuitenkin juomakelvottomia, vaan huvittavalle ulkonäölle ja nimelle. 
Olen kyllä huomannut, että juomien hyllymetrit ovat kertoimeltaan 2,5 x makeishyllyt ainakin Helsingin keskustan isoissa kaupoissa. Äimistelin tilannetta erään remontin jälkeen kun olin ennen vanhaan tottunut hakemaan puuroainekset nykyisten hyllyrivien suunnalta ja nyt sinne oli sijoiteltu varmaan kilometri pulloja. Harvemmin on aikaa kaupassa käydessä tutkia pulloja niiden ulkoasua ihastellen, joten saattaa nämäkin veden korvikkeet olla myynnissä jo iät ajat. Minä en ole huomannut aikaisemmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti