lauantai 8. maaliskuuta 2014

Ruoka-aineita närästykseen

Lueskelen aina tarpeen mukaan vihreää tiiliskiveä, jossa on kaikenlaisiin vaivoihin parantavia ruoka-aineksia. Olisiko krapulalääkityksen rohdokset ja makupalat kaikkein katsotuin kohta? Ainakin se yleensä haetaan ensimmäisenä esiin ja luetaan. Itse hyppään sen kohdan ylitse, mutta samoja tietojahan voi tietysti käyttää yleiseen pahoinvointiinkin ; )

Rupattelin närästyksestä jonkun kanssa ja lupasin  kertoa näistä kirjan luonnonvinkeistä. Kirjataanpas nyt blogiin ylös. Täällä ne ovat tallessa ja muidenkin käytössä tarpeen mukaan.

Luonnollisia parannusaineita närästyksen vaivoihin:
  • Banaanit (etenkin jauhobanaanit): vihertävät, hieman raa´at (tavallinenkin kelpaa, mutta joillekin ihmisille kypsä banaani saattaa aiheuttaa närästystä)
  • Kamomilla-lakritsitee (ei tarkoita lakupaloja)
  • Inkivääriteetä. Pikalääke: 1/2 tl inkiväärijauhetta tai vastaraastettua inkivääriä kupilliseen kuumaa vettä. Juo teetä esim. 20 min ennen ruokailua
  • Piparminttu, viherminttu, sitruunamelissa - nauti teenä
  • Kaneli (ripottele esim. paahtoleivän päälle - minun lauantai-iltojeni herkku kauraleivän kera)
  • Tilli ja fenkoli - ruokailun jälkeen juo murskatuista siemenistä haudutettu teetä
  • Papaija, kiivi, viikunat
  • Ananas ja melonit alkupaloina
  • Raamatun rauhoitteet: mantelit, sikuri, voikukka, isovesikrassi, lehtisalaatti, sinappi (ei makkaramauste), oliivit, saksanpähkinät
  • Suositeltavaa pienet annokset, vihersalaatti ja kananliha.

Vältä näitä: suklaa, kahvi, rasvapitoiset ruoat, sipuli, suola, tomaatti, sitrushedelmät ... ja mikä itsestä tuntuu huonolta.

Olen koukussa inkivääriteehen, mutta siitä on apua mm. flunssassa ja matalapaineesta närkästyneille nivelille. Olen koukussa myös Picnicin salaattiin, joka on avuksi närästyksen torjumiseen: vihreätä salaattia, kanaa, ananasta ja melonin paloja. Se onkin lähes ainoa pikaruoka, jonka voin syödä ilman sarvia ja hampaita kun jättää kastikkeen pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti