torstai 10. lokakuuta 2013

Kameleonttivärit

Violetti on hauska väri kuvata. Nämä kaksi helmeä ovat muodoltaan hieman erilaiset (soikea ja pyöreä), mutta väriltään tismalleen samaa sävyä. Ylemmässä auringon valaisemana helmi näyttää tumman siniseltä ja alemmassa salamavalon avustamana enemmänkin violetilta. Totuus on jossakin välimaastossa.

Aleksandriitti on korukivi, joka vaihtaa väriä valon mukaan.  Samaa sävyä esiintyy myös lasissa. Helmi näyttää lähes läpikuultavalta tai siniharmaalta sen mukaan, minkä väriselle pinnalle sen on lampun valossa asettanut. Aurinko ja salamavalo tuovat esiin sen violetin sävyn.

Nyt kun tietää valon aiheuttaman muuntautumisen, tulee tarkistettua helmen sävyt eri valaistuksessa ennen kokoamista, ettei tule yllätyksiä. Muistan kuitenkin ensimmäisen ihanan hailakan sinisen sävyisen foliosydämen hankinnan. Kotona se ei ollutkaan enää sininen vaan aurinko muutti sen hailakan violetiksi. Onneksi unohdin sen pöydälle, sillä väri vaihtui auringon laskiessa takaisin siniseksi. Kadonneen helmen arvoitus ratkesi. 

 

 Näitä linkki-ketju kaulakoruille tuntuu olevan tarvetta enemmän kuin ehdin tehdä. Vaikka kaulakorut ovat pitkiä, ne eivät ole liian painavia kevyiden linkki-ketju ja hopeisten muovihelmien vuoksi. Vielä löysin yhden tumman violetin pussin kätköistäni, mutta sitten vaihtuu värit ja helmet.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti