sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Termostaatti

Helmikuun termostaatti on jäätynyt ääriasentoon ... hurjan kylmälle puolelle. Vanhan kansan mukaan sää vaihtuu kun kuu kääntyy. Allakkani ei kerro, koska se tapahtuu, mutta kaipa senkin vuoro on parin viikon sisällä kun kuu möllötti aika täysillä tämän viikonlopun aikana. Eilen olin liikenteessä pelkissä farkuissa (paksut välipöksyt alla) kun olin koko viikon liikkunut toppahousuissa. Harjoittelin ensi viikon töihin menoa. Taidan vetäistä toppapöksyt farkkujen päälle. Missään ei ole märätty, että pitäisi palella kun kerran ei ole pakko. Viluissani mietin olinko tullut vanhaksi? Samalla katselin nuorison hyppelyä ja luistelua jäätävässä pakkasessa pillifarkuissa ja lumen keskellä tennistossuissa. Kylmät väreet kipittävät pitkin nahkoja kun ajattelenkin moista. Brrrr....

4 kommenttia:

  1. Että osaa olla kylmää, mitenkä tarkenen huomenna lähteä kerholaisten kanssa retkelle, pitäisi laittaa vähän parempaa päälle, ei kelpaa tällä kerralla toppahousut.

    VastaaPoista
  2. Jaa-a, toppahousut ei auta nenään ja sormiinkaan ... kuten tänään totesin.

    VastaaPoista
  3. Nuorisolla näkyi jossain vaiheessa myös napatoppatakkeja. Aika punaiset oli pikkuisten jenkkakahvat, mahtoi olla kylmä! Lapissa ollessani edes pikaista kaupassa käyntiä ei tehdä ilman, että toppahousut on jalassa! kotona silti yleisin varustus on ollut joko hiukan sukkahousuja paksummat legginsit ja hame tai pöksykät. Ja kylmä on ollut. Tänävuonna päätin, että näytänpä kuinka hölmöltä tahansa niin toppahousuja ilman en pakkaseen lähde! Onpa muuten mukavaa kun ei tartte palella!

    VastaaPoista
  4. Olisin jäätynyt tänä aamuna metroasemalla ihan totaalisesti kun yksi juonavuoro puuttui välistä. Matalapaineen tuoma kosteus tuntuu paljon kylmemmältä kuin saman määrän pakkasasteet korkeapaineen huippulukemissa. Hyvä kun oli toppahousut! Näin vanhana ei tartte enää miettiä, näyttääkö naurettavalta vai ei ; )

    VastaaPoista