keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Kalapata

Uunilohta Rusinan tapaan: 
kaksi isoa ja paksua lohimedaljonkia
vihanneksia sen mukaan,  mitä kaapista löytyy tai kaupan tiskiltä maun mukaan
hyppysellinen mausteita vähän joka purkista: curry, lipstikka, paprika, persilja, valkosipuli
pohjalle lusikallinen öljyä ja desi soijamaitoa
nakataan uuniin 200 asteeseen kolmeksi vartiksi
 nautitiaan sellaisenaan lämpimänä
NAM!

Käytin tätä kuvaa tänään nälän houkuttimena ennen ruokataukoa.  Vesi herahti kielelle kun tuoksumuistini tavoitti nenäni.  

5 kommenttia:

  1. ui, varmasti hyvin herkullinen pata. Söin eilen medaljonkia, mutta vain pannulla paistettua,oli herkullista niinkin! Tänään en sitten tiedä uskaltaako syödä mitään kun sain eilen uuden antibioottikuurin (toinen kahden viikon sisällä) ja sen oton jälkeen oli erittäin tuskallinen olo! Mun kroppa ei noista antibiooteista kauheasti pidä. No ehkä olo alkaa hiljalleen parantumaan...

    VastaaPoista
  2. Voi itkut, että tajusin kuinka nälkäinen olen! Eikun syömään ;-D

    VastaaPoista
  3. Tänään söin töissäkin lohta, joka maistui suolaiselta kun omaani en sitä tunkenut. Paranemistoivotuksia Sinikarhulle. Syödä pitää jotain, muuten laihtuu ja housut tippuu jalasta kuten minulla marras-joulukuussa ; )

    VastaaPoista
  4. Oi, varmasti herkkua! Pitääkin koittaa metsästää lohta jostakin, enpä olekaan syönyt lohta pitkään aikaan.

    VastaaPoista
  5. Kalaa, kanaa ja lihapataa riisillä tuntuu olevan tarjolla aika usein työpaikalla. Sitä samaa tulee toistettua kotonakin.

    VastaaPoista