sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Parveke

Lupasivat sen verran kipakoita pakkasia, että kannoin tämän maksaruohon sisään jatkamaan kukkimista. Sen verran kylmää on jo ollut, että osa lehdistä on kellastunut ja pudonnut, mutta osa on edelleen oman värisensä. Muistelen, että tämä talvehti viime talvenkin ruokapöytäni ikkunan puoleisessa päässä.
Suojasin ja eristin samalla ompun ja ruusun ruukut. Kopistelin ompun runkoa, jolloin se pudotteli loputkin viime kesän lehdistä, mutta leudon syysajan uudet lehdet tarrasivat vielä runkoon kiinni sitkeästi. Ruusu taistelee kylmää vastaan. Suurin osa lehdistä on yhä kokonaan vihreitä, vaikka alemmilta oksilta löytyikin kellertäviä lehtiä.

Koko iltapäivän on hiljaa hissutellen pudotellut taivallta valkoista. Suurin osa katoista on peittynyt valkoiseen väriin. Kolmen aikaan oli jo kauniin vaalean sinistä. Mittari on lasketellut melkoisen nopeasti nollasta alaspäin. Kymppi lähestyy uhkaavasti.

2 kommenttia:

  1. Kannattaa suojata ne jotka eivät kovaa pakkasta siedä, minullakin sormet taas koetuksella kameran kanssa.

    VastaaPoista
  2. Tänään olisi saanut kivoja lumi ja aurinko kuvia kattojen päältä, mutta kamera oli tietenkin kotona.

    Ruusu, omppu ja kuusi sekä tuoksupielikki (mikä lie nimi) ovat joka talvi selvinneet kun olen eristänyt pytyt lattiasta ritilöillä ja vanhoilla jumppapatjoilla sekä siirtänyt ne makuuhuoneen ikkunan alle, missä on lämpimämpää kuin lasin vieressä. Muut on pärjänneet vaihtelevasti.

    VastaaPoista