torstai 4. syyskuuta 2008

Helmiä ja solmuja













Kiitos Paulan neuvojen uskalsin purkaa ystäväni hienot mustan Tahiti helminauhan ja muokata siitä hänen toiveitensa mukaisesti kevyemmän version. Pitkä ja painava helminauha muuntui kaula- ja rannekoruksi kristallien keventämänä.













Sen lisäksi, että harjoittelin muilla helmillä silkkinauhan sitomista ärräpäitä päästellen, projektissa ilmeni muitakin onglemia. Ystäväni tuoma naru oli liian paksua, jotta olisi sopinut kaksin kerroin helmen reijästä neulan avulla. Langan pää harotti joka suuntaan, joten sitä ei saanut läpi ilman apuneuvoja enkä onnistunut tärkkäämään päätä sopivaksi. Alkoi armoton silkkinarun metsästys. Silkkiä löytyi jos minkälaista, mutta kaikki olivat joko liian paksuja tai liian ohuita, jolloin solmu upposi helmen reikään. Kompromissi löytyi jä käytettiin.













Vaikeinta projektissa oli ehdottomasti liukkaan helmispiraalin pitäminen paikoillaan sen aikaa, että lukon ja sen vastakappaleen sai paikoilleen. Sen lisäksi Kelloseppien helmioppaassa oli solmimiseen käytetty sitä vihaamaani solmua, jonka kanssa on aikaisemminkin taisteltu mattoja ja huopia kutoessa. Se peijakkaan solmu jäi joka toisella kerralla väärään paikkaan vaikka kuinka olisi käyttänyt apuvälineitä. Taas piti vaihtaa taktiikkaa, muuten narun metsästys olisi alkanut uudelleen. Yritin kuviin saada helmien upeata väriloistoa, mutta hankalaa se oli kun luonnonvalo on piilotellut tuon harmaan pilvimassan takana jatkuvasti.

(Muokattu 17.9.08: Kas jonnekin on kuvat kadonneet, mutta syytä tiedä en. Yritän saada ne uudelleen näkyviin. Äh, tämä ohjelma on taaskin erimieltä kanssani. Se ei piittaa asetuksistani tuon taivaallista vaikka päälläni seisoisin!)

1 kommentti: