torstai 8. heinäkuuta 2021

Ötökkäpäivä

 Kärpänen on pörrännyt asunnossa nyt kolmatta päivää putkeen. Ampiainen lensi eilen sisään ikkunasta ja poistui toisesta. Nokkosperhonen erehtyi lentämään liian lähellä rakennuksen ulkoseinää ja tuulenpuuska nakkasi sen sisään. Verhojen laskoksiin oli niin helppo eksyä. Ehdin hakea keittiöstä lasin ja kortin, mutta sillä välin otus lepatteli parvekkeen kautta pihalle. 


Tänään janoinen luonto sai vettä ja viileän päivän. Kukkakärpäset pitelivät lepohetken jasmiinipensaan vienosti tuoksuvilla kukkasilla, jotka olivat suojassa sekä sateelta että auringonpaahteelta syvällä pensaan uumenissa. Pensaan alla maassa oli valkoinen terälehtien peitto. 
Taijia 12 liikkeen verran tehdessäni, huomasin saaneeni punavalkoiseen paitaani matkustajan, joka siirtyi pöksyilleni eikä häiriintynyt jalkojen liikeradoista. Kävelin kiipeilytelineen luo ja ojensin sormeni, jolle lepatus siirtyi ja josta siirsin ötökän penkin vaalealle selkänojalle, jossa se kenties oli paremmassa suojassa kuin maalatulla pinnalla. Kotiin en sitä voinut viedä enkä luottanut siihen, että se olisi tipahtanut parempaan paikkaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti