tiistai 19. marraskuuta 2013

Poikatukka


Jostain kumman syystä parikmaherit eli hiusten hoidosta ammattilaiset omaavat eri mitat reippaaseen lyhentämiseen. Kokemukseni mukaan se on puolesta sentistä kahteen. Joka käynnillä joudun aina ilmoittamaan, että haluan ainakin otsan kohdalta vielä lyhyemmäksi, sillä muuten kahden viikon kuluttua saksin silmälasien reunat ylittävät ärsyttävät hiustupsut itse. Minun tuloillani ei käydä rentoutumassa kampaajalla kahden viikon välein. 

Lomailin pari viikkoa sitten Hyvikäällä. Siellä on erinomainen parturi-kampaaja. Hänellä ei ole varauskirjaa vaan asiakkaat tulevat ja menevät. Jos on pitkä jono, ehtii käydä kaupassa ja jos on lyhyt jono, voi jäädä odottelemaan. Minua ennen oli yksi ja toinen nökötti kihara-aineet päässä pesupaikalla. Pyysin siistimään pääni. Pöyhinnän tulokseni ensimmäinen leikkauskierros pään ympäri vei seitsemän senttiä ruskeaa harjasta lattialle. Seuraavan kierroksen aikana siistittiin. Lopuksi tuuletettiin, kammattiin ja tsup tsup parista pullosta. Aikaa meni vartin verran eikä tullut kalliiksi. 

Lopputulos oli jokseenkin Mia Farrowin tyylinen lyhyt ja helppohoitoinen. Ei minusta yhtä pirtsakkaa tullut kuin Miasta, mutta tantta look sai kenkää. Erittäin puolueellinen taho väitti, että leikkaus nuorensi minua. Edellisestä käsittelystä jäi muutama punaisen sävyinen raita jäljelle. Viimeksi kun vierailin tällä kampaajalla, pää piti kuosinsa pitkään, melkein neljä kuukautta. Miten mahtaa käydä tällä kertaa?

4 kommenttia:

  1. Poikatukka rules :D Mulla ei kyl ihan noin lyhyttä ole kun Mialla ja sulla mut melkein.

    VastaaPoista
  2. Mulla on tällä hetkellä juurikin noin lyhyt kuontalo... En ole vielä päättänyt, tykkäänkö totaalisesti vai hiukan hillitymmin ;-D

    VastaaPoista
  3. Lyhyttä täälläkin suositaan, yritin hiukan "pidempää" versiota, en tykännyt. Nyt on hyvä ;-)

    VastaaPoista
  4. Lyhyt on helppohoitoinen eikä välttämättä tarvitse muistaa edes kammata aamulla ; )

    VastaaPoista