perjantai 15. huhtikuuta 2011

Kameratohtori

Nikon sanoi sopimuksen irti kesken juhlakuvauksen. Oma vikani, miksen vienyt sitä aikaisemmin huoltoon kun se on jumitellut viimeisen vuoden aikana jonkun kerran, mm. viime kesänä Kiinassa. Olin suunnitellut huollon tapahtuvaksi väsähtäneelle kojeelle juhlien jälkeen kun ei ole tiedossa mitään erikoisempaa kuvausta privaattipuolellakaan ennen kesää.

Ammattikuvaajaltamme sain kameranvaihtovinkin, joka söisi puolet tänä vuonna toteutumattomasta Kiinan matkan budjetista. Jos nyt ensin kuulisi naapuriliikkeen huoltoarvion ja sitten muiden rahareikien jälkeen pohtisi huollon ja hankinnan välisiä eroavaisuuksia. Vein vehkeen tänään kameratohtorille, joka naksutti ja vatkasi kameraa kunnes sai sen jämähtämään kiinni. Samalla kyseli jokseenkin monta kysymystä, joille kurtistin otsaani. Hän tuntui ajattelevan, että käytän kameraani moukarinheittoharjoituksiin tai nyrkkeilysäkkinä.  Tyytyisin onnistuneeseen huoltoon vaikka uudet muistikortit eivät enää toimikaan 5 vuotta vanhassa visuaalisten muistojen säilöjässäni.

Sijaisena toimii Cannonin PowerShot. Se on hyvä kamera ja kevyt kantaa mukana, mutta pokkari ei taivu kaikissa olosuhteissa yhtä nopeisiin tilannekatsauksiin kuin järjestelmäkamera. Se vaatii enemmän suunnitelmallisuutta ja käden vakautta. Ihan muutaman kerran puhuin itselleni tuhmia viime perjantaina kun hyvät tilanteet menivät ohitse pokkarin miettiessä hartaasti kuvausolosuhteita.

Pääsiäispuput on kuvattu kännyn kameralla. Ne istuvat Kampin metroaseman puutarhassa mainostaen Tennarin museoita ja niiden näyttelyitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti