lauantai 18. syyskuuta 2010

Käsityömessut


Tänä viikonloppuna Wanha satama on täynnä toinen toistaan ihanempia käsityötuotoksia. Jostain syystä neuleet ja langat ovat alkaneet kiinnostaa yhä enemmän etenkin kun lankakaupoissa oli hersyvän värisiä keriä ohutta lankaa, jotka olisivat olleet kudottavissa koneilla. Paljon oli villaa ja pellavaa puseroina, nuttuina, ponzoina ym. Villalla on taipumus aiheuttaa minulle kutinaa tai syyhyä ja raavin itseni verille, jos vaatteen ja ihon välissä ei ole eristeitä. Eniten ihastelin Noon knitin tuotteita. Mosaiikkikaupassa muistelin kakara aikojeni palapeliä, joka toimii pannun alusena vieläkin. Korut tuntuvat jakautuvan kahtia: sellaisiin, joita ostetaan tai sellaisiin, joita tehdään itse. Kaikki työt olivat kukin omalla tavallaan hienoja, mutta kaksi jäi mieleen erityisesti. Toinen oli Lasipaja Erilaiset Enkelit, jossa viehättävät nukkekorut, jotka koostuivat lasista ja helmistä (VAU!). Toinen Ompelina, jolta olisin halunnut ostaa yhden rintakorun (ei löytynyt nettikaupsata, mutta ehkä niitä tulee sinnekin jossakin vaiheessa), mutta jäljellä oli vain bittirahaa, jota pystyi käyttämään vain muovikorttikassalla.

2 kommenttia:

  1. Kändentaitajien messut ovat aivan ihania paikkoja kierrellä. Siellä näkee toinen toistaan taidokkaampia töitä ja saa itselle ideoita (ja voi ostella tarvikkeita :) Oulussakin on tulossa käsityöläisten messut lokakuussa, sinne on kyllä pakko päästä taas :)

    VastaaPoista
  2. Keväällä on kuulemma seuraavan kerran käsitöitä Wanhassa satamassa ja siinä välissä ELMA, joissa on myöskin käsitöitä tarjolla. Joulun aikaan sitten onkin tapahtumia vaikka kuinka paljon ...

    VastaaPoista