lauantai 7. elokuuta 2010

8 tuntia helmiä

Koska piuha, joka pitää liittää kameran ja tietokoneen väliin ei toimi, en voi tuupata tämän päivän Suvilahden askartelutapahtuman kuvia näytille. Joten tässä päivän teemaan sopiva sillisalaatti kaulakoru, jossa on käytetty kaikkia vihertäviä helmiä, joita ylijäämälaatikkoni piti sisällään. 

Perjantai-iltana uusi pöytä hajosi helmiastioiden alla levittäen valmiiksi lajitellut pallerot pitkin kattilahallin lattioita. Siksi helmet lakaistiin yhteen ja siirrettiin lakanalla kolmeen isoon muovitarjottimeen. Siellä on iloisessti sekaisin sekä uunituoreet uutuudet että vanhemmat mallit. Niille määriteltiin keskimääräinen grammahinta ja helmihöperöt pääsivät kaivelemaan aarrearkkujen sisältöjä. Kiireisempään aikaan lusikoin pusseihin helmiä ja korun osia, punnitsin, ynnäsin ja rahastin. Luppoaikana järjestelin helmiä oikeisiin lokeroihin, mikäli sellaisia oli jo olemassa. Vettä kului kun sekä ulkona että hallissa oli melkoisen lämmintä. Yllättävän äkkiä 8 tuntia hurahti touhutessa ja yhden tutunkin tapasin piiiiiiiiiiitkästä aikaa. Ja huomenna sama uudelleen. 

4 kommenttia:

  1. Hauska koru ja jälleen hienon värinen.
    Tekevälle sattuu jospa se olikin hyvä myyntikikka tuo sekaisin kaikki ;-) monesti olen huomannut ihmisten halun penkoa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Muistelen muinoin penkoneeni innolla sekaisen divarin laatikoita ja löytäneeni sieltä monta suosikkikirjaani, jotka olivat ajat sitten loppuunmyytyjä painoksia. Pari ihmistä kaipasi terapeuttista toimintaa ja lajitteli kanssani helmiä ;)

    VastaaPoista
  3. :) Ihana koru. Tuo vihreän sävy on kyllä aina niin lähellä sydäntäni :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos. Vihertävä koru meni valmiiden lahjojen laatikkoon. Ehkä sille löytyy sopiva kantajakin jossain vaiheessa.

    VastaaPoista