tiistai 24. helmikuuta 2009

Onnellisia valintoja kuvakisaan

Kuten ystäväni sanoi, on paljon onnesta kiinni, mikä kuvista valitaan kolmen parhaan joukkoon. Lupasin olla kuvien kokoojana ja yhteishenkilönä kamerakerhomme vuosikilpailussa sekä toimittaa kuvat tuomarille. Koska tuomari oli minulle tuttu ja katsellut webbialbumiani koko vuoden, sain tehdä lujasti töitä, että löysin hyviä kuvia, joita hän ei ollut ennestään nähnyt. Olin aivan varma etten tänä vuonna sijoitu ollenkaan, koska kilpailuun osallistui paljon todella hyviä kuvia. Vilkaisin tuloslistan sen saadessani ja väitin, etten saanut mitään, sillä yksikään nimi ei tuntunut tutulta (kilpailujen vaikein kohta on antaa kuville nimi). Lopulta järjestelin kuvat siten, että voittajakuvat tulivat samaan kuoreen tuomarin perusteluiden kanssa ja kas, pari kuvaa näytti sangen tutuilta. En ensin meinannut uskoa silmiäni, mutta pian suupieleni venyivät korvasta toiseen.

Yleisen sarja 3. sija. Tuomarin arvio kuvasta:
Kiva kuva. Kesätunnelmaa parhaimmillaan. Meri on jo lämmin, koska tytöt pitävät jalkojaan vedessä. Ilmeisesti iltapäivän aurinko paistaa kirkkaasti, koska aurinkolasit ovat päässä. Laiturin toinen pää hieman vajoaa siellä istuvien painosta. Halutaan olla laiturilla lämmössä veden äärellä viettämässä rauhallista lomaa. Taustalla juna, joka kertoo, että ollaan kuitenkin keskellä kaupunkia ja melskettä.

Matkasarja 1. sija. Tuomarin arvio:
Hauska kuva torielämästä. Myyjärouvan ilme on humoristinen. Tässä kuvassa torin hulina, tinkiminen ja kaupankäynti näkyvät selvästi. Vaseammalla vanha pariskunta istuskelee leppoisasti. Kuvassa kivat värit. Torielämä kuvattu erittäin hyvin.

2 kommenttia:

  1. Onnea, hienot kuvat olit laittanut ja sen mukaan saanut sijoituksia. Olivat tavallisesta elämästä kertovia ilmeikkäitä kuvia.

    VastaaPoista