maanantai 28. tammikuuta 2008

Kivoja kirjoja



Päätin jo alussa, etten tee tästä mitään kirjallisuusblogia, vaikka se olisikin niin kovin helppoa. Mainitsen vain ne kirjat, jotka saavat minut hyrisemään. Nämä kirjat ovat siinä onnistuneet. Kirja, joka yhdistää kaksi minulle niin tärkeätä aihealuetta: hevoset ja taijin. Ratsastus on säilynyt tärkeänä, vaikka se kuuluukin menneisyyden iloihin. Tämä kirja yhdistää menneen ja nykyisyyden. Centered Riding by Sally Swift. Kirjan lukeminen selittää, miksi taiji tunneilla opettajaa kuunnellessa olo on kuin ratsastustunnilla. Vain hevosten tuoksu puuttuu.



Finn Zetterholmin nuorten kirja ”Lydian salaisuus. Matka maalausten taakse” on virkistävän erilainen seikkailu, jossa piirtämistä rakastavan Lydian elämä mullistuu, kun hän saa selville, kuinka taulujen kautta voi matkustaa taiteen historiaan.



Ken Holmin kirjasta, Kiinalainen wokki, kiinalaisen keittiö parhaat, löysin ohjeen ”kananmunariisille”, johon ihastuin viime kevään Kiinan reissulla. Nyt kun vielä onnistuisin kokkaamaan sitä itsekin. Yleensä ohjeet alkaa, otetaan puhdas astia eli pitänee tiskata muutama puhdas astia ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti