perjantai 28. kesäkuuta 2024

Pyykkipäivä


 Pyykkipäivä: 3kk pyykit on pesty. Unohdin ostaa pyykinpesuainetta. En yhtään muista laimensinko jo viime kerralla pesunestettä vai en. Ainakin linkouksen vesi oli vaahtoa. 

Sattui toinenkin kämmi, jonka vuoksi päädyin pesemään sekä pyykkipojat että niiden säilytysastian. Ripustelin automaattikoneen vaatteita narulle kun nykäisin lakanan korista sillä seurauksella, että pyykkipoikaämpäri kääntyi nurinpäin ja sisältö valui ulos. Olipas siellä iso vyyhti tomua ja nukkaa. Pestessä tuli poistettua kaikki rikkinäiset pyykkipojat, kynänpätkät, nupit, pinnit, ruuvit yms koriin kuulumattomat osat roskiin. Pöly ja nukka olivat valuneet pohjalle näkymättömiin eikä kukaan ollut asiaan kiinnittänyt huomiota, sillä ämpärissä on useamman taloyhtiön osakkaan pyykkipoikia. 

Löysin pesulan vessasta tutun pyyhkeen. Äidin nimikirjaimet 50-luvulta ja minun painokuviot 80-luvulta. Aika harsoiseksi ovat kuluneet 70 vuodessa. Muistelen hummapyyhkeen ravanneen myös matkailuautoissa muinoin. Muitakin matka-autoon kuuluvia pyyhkeitä on tuotu yhteiseen käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti