lauantai 25. kesäkuuta 2022

Juhannuskirja: Hildur


 Voiko paremmin Juhannuspäivää viettää kuin paljon kehutun ja hyviä arvosteluja saaneen Satu Rämön dekkarin Hildurin kanssa?

Ei ole turhaan kehuttu. Se kertoo mielenkiintoisesti islantilaisesta luonnosta, elämäntavasta, henkilöistä ja heidän taustoista. 

Päähenkilönä on poliisi Hildur, joka tutkii murhaa ja juonen rinnalla kulkee Hildurin perheen tarina arvoituksineen. Pienelle poliisiasemalle saapuu harjoittelemaan suomalainen poliisi Jakob. 

Islannissa asuvan Sadun teksti on sujuvaa kerrontaa ja hersyvän kuvailevaa kieltä. Ruumiinavauksen yksityiskohdilla ei mässäillä, kuolema todetaan ja johtolangat saadaan eli ei tarvitse hyppiä verentahrimien sivujen ylitse, jos oma pää ei niitä kestä (luen mitä vaan, mutta otan oikeuden kääntää sivua, jos teksti menee yli sietokyvyn eikä sitä mielestäni tarvitse muuten selitellä!).

Tarina jatkuu ensi vuonna uudessa dekkarissa. Hildur on Sadun ensimmäinen fiktiivinen tarina. Hän on kirjoittanut mm. Islantiin tietokirjoja, joista tiedot kustantajan kotisivuilla

Tyynylukemisena minulla on nyt Sadun omaelämäkerrallinen teos Talo maailman reunalla. Kirja on kesken, mutta jo nyt olen valmis suosittelemaan sitäkin kaikille. 

Satu Rämön somemaailma:

  • Satu Rämön blogi, jossa sivutaan aihetta ja paljon muuta mielenkiintoista luettavaa. 
  • Instagram tili, jonka tarinoissa hän kertoo päivän tapahtumista: @satu_ramo.
  • Twitterissä Islannin Satu 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti