keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Toukokuu

Kävelin maanantai-iltana Töölönlahden ympäri ja ihailin luonnon heräämistä. Ei uskoisi, että kuukausi sitten oli täysi talvi lumikinoksineen ja pakkasineen. Kinokset ovat hävinneet vikkelästi. Vielä on valkoisia kasoja piiloutunu talojen varjoihin aurinkoa piiloon. Vihreää tunkee ylös maasta ja ulos oksista. Linnut laulavat kukin omalla nuotillaan ja pienet innukatkin ovat alkaneet pyöriä siivillään. Tuuli on vielä jäätävää, joten tuulensuojaa pitää kantaa yllä, mutta muut talvivaatteet olen jo vaihtanut kevyempiin, mutta kesätaimineet odottelevat vielä vuoroaan.

Wappua vietin kotona ja kodin läheisyydessä. Välttelin yleisiä kulkuneuvoja ja paikkoja kun ei ollut pakko osallistua tai mennä minnekään. Jos minua reilusti nuoremmatkaan eivät jaksa katsella levotonta menoa niin miksi minunkaan ehdottamasti pitäisi osallistua. Luen mieluummin, teen käsitöitä tai ulkoilen.

2 kommenttia:

  1. Kyllä tosiaan lumi on saanu kyytiä, on sitä kyllä aika paljon ollutkin. Vappukirppiksellä kävimme täällä mökkikunnassa, paljon oli väkeä, siistiä touhua.

    VastaaPoista
  2. Vielä lauantaina varaston ja talon varjossa oli vielä iso kinos (4 x 2 x 1,5 m), mutta tänään kun kipitin samasta paikasta ohitse valkoinen kasa oli kadonnut ja jäljellä vain märkä läiskä. Maa vihertää ja puissa isot hiirenkorvat. Vihreä räjähdys on viittä vaille valmis ;)

    VastaaPoista