keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Rautatieasema

Jäi lauantaina reilu vartti aikaa kierrellä Helsingin päärautatieasemaa ennen junan lähtöä. Ennen junakahvin ostoa kaivelin kameran esiin kuvasin kohteita, joiden kuvaamiseen ei ole tähän mennessä koskaan ollut aikaa. Vielä jäi monta asiaa mieleeni järkkäriä varten ... että jos joku päivä aloittaisi kuvausretken  rautatieasemalta ilman kellon asettamia rajoituksia.
Muistelen katselleeni tätä jouluista patsasasetelmaa viime joulun jälkeen Helsingin tuomiokirkossa. Viime jouluna asemalla taisi olla koristeellinen tuomiokirkon näköiskuva. Joka joulu jotakin uutta katseltavaa.

 Viimeksi kun kävin lipunmyyntihallissa myyntipisteet olivat ikkunaseinustalla ja jonotuspenkit vastakkaisella puolella. Nykyään kaikki ovat toistepäin. Odottavien muksujenkaan aika ei tule pitkäksi kun raiteilla kulkevat aaltomaisesti puujunat.

Ikkunan kaarissa keraamiset tiilet, jotka puroina valuvat maahan.

Joulukuusen vieressä pienoismalli asemasta, junista, teistä ja rekoista.

 Lamput kaari-ikkunan lävitse ja suoraan asema-aulasta.
Asemaa kuvatessa ruokahalu kasvaa. Siellä on miljoona pientä yksityiskohtaa mitä kummallisimmissa paikoissa, jotka odottavat löytäjää ja ikuistajaa. Helpommalla pääsisi, jos ostaisi kirjan, mutta hauskuushan on etsimisessä ja löytämisessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti