lauantai 31. joulukuuta 2011

Lautanauhoja

Osallistuin työväenopiston lautanauhakurssille. Laudat on olleet laatikossani jo pitkään ja lankojakin löytyy melkoinen määrä omasta takaa.



 Kirjankin olen saanut lahjaksi, mutta sitä lukiessani totesin, että olisi parempi nähdä loimen suunnittelu ja laskeminen ihan oikeasti eikä vain tehdä vähän sinne päin kirjan mukaan arvaillen. Niihnhän siinä kävi, että loimen tekemiseen, pujottelemiseen ja muutenkin alkuvaiheisiin meni paljon enemmän aikaa kuin varsinaiseen kutomiseen.

Ensimmäinen tekele oli kaikille yhteinen (keskellä), mutta lankojen erilaisuuden vuoksi jokainen nauha näytti myös erilaiselta. Viikonloppuna muut ahersivat astetta leveämpien teelmien pariin. Minä taas kavensin ja nakkelin ylimääräisiä lautoja sivuun (malli vasemmalla). Siitä taas sain aivoituksen tehdä vieläkin kapeampaa ja lisätä kuteeseen helmiä (nauha oikealla). Nyt pitäisi yhdistellä nauhojen päät yhteen. Ajatuksena keskimmäinen on tehty avainnauhan pituuteen. Vasemmalla on vyö ja korusta en tiedä, mitä muuta käyttöä sille keksisin. Nauhoja ja lankoja katsellessani mietiskelen, miltä ne näyttäisivät lautanauhakieputuksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti