sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Korukoplan helmihaaste 11

Korukoplan helmihaasteen 11 määritteet: siemenhelmiä ja Pienen Linnun kuvakollaasi.
Kollaasin värimaailma oli koukuttavan (oranssi, musta ja valkoinen), vaikka haasteeseen liittyi kolme vierasta elementtiä: musta, valkoinen ja siemenhelmet. Neljäntenä kompastuskivenä oli aika, jota tiesin omassa käytössäni olevan rajallisesti kolmesta viikosta huolimatta. Mutta Magsin kehoitus: "älkää ottako haastetta niin vakavasti" sai minut osallistumaan kaikesta huolimatta. Ja niinhän siinä kävi, että työstäni puuttuu noin kymmenen sentin pätkä ja joudun esittelemään pötköni vähän vajaana. Olisihan se valmistunut, jos olisin malttanut jättää sen rannekorun pituuteen, mutta kun välttämättä halusin tehdä siitä kaulakorun ;)


Perusvärit löytyivät ihan omasta varastosta, mutta ovat minun silmilleni liian kovat vastakohdat, kaivelin pehmennystä siemenhelmien sekametelipussista. Ohjekin vaati eri kokoisia helmiä, joten haalean oranssin kellertävän rusahtavat minihelmet sattumilla muihin sävyihin sopivat tilanteeseen.

Oma luovuuteni on ollut nukuksissa reilun kuukauden, joten olen opetellut uusia asioita korukuvioissa. Kirjoista ja lehdistä hain sellaisia malleja, joita en ole ennen kokeillut. Uusimmassa Bead & Button -lehdessä oli artikkeli ja ohje "venäläiseen kierteeseen". Ohje näytti mukavan rytmikkäältä, joten sitä aloin sitten neulalla ja langalla kasaamaan tuubiksi. Alussa oli vaikea saada pötkö pysymään koossa, mutta muutaman rivin jälkeen rytmi alkoi hahmottua.

Kuuntelin musiikkia ja annoin rytmin viedä. Huomasin harjoittelevani aivot tyhjinä helmien kanssa taijia. Helmet neulalle ja hengitys sisään, helmet lankaa pitkin tuubin viereen ja hengitys ulos. Neula tuubin helmen läpi ja hengitys sisään, langan veto helmen läpi, kiristys ja hengitys ulos. Kaikki apinat katosivat aivoista ja nukuin seuraavan yön unia näkemättä oikein hyvin. Aloitin viikko sitten lauantaina, jatkoin maanantaina Idän helmen helmeilyillassa ja tiistaina taiji-illan hyppytunnilla. Muina iltoina olen kuunnellut uutiset ja sään tuubia ommellen. Samalla rytmillä joudun jatkamaan, sillä vapaita päiviä ja iltoja ei aikataulussani seuraavina viikkoina ole. Laitan kuvan valmistuneesta korusta sitten aikanaan. Tämän tekeminen oli loppujen lopuksi rentouttava kokemus, teen näitä ehkä lisääkin ... varmaan seuraavan kerran kun helmijumi iskee ; )

16 kommenttia:

 1. Miten ihana ajatus tuo helmityön mukaan hengittäminen! Jotenkin sen aistii tästä mielettömän upeasta korustasi!!

  -Meillä noviiseilla tuo hengittäminen siemenhelmien kera taisi mennä hengityksen pidättämiseksi ja sitten puuskutukseksi ;-D !

  VastaaPoista
 2. Wau!! En voi muuta sanoa kuin ihanaa väriloistoa <3

  VastaaPoista
 3. Voi Rusina, mahdoton mikä taidonnäyte. Uskon kyllä että tuohon uppoutuu täydellisesti ja alkaa hengittämäänkin samaan tahtiin... minä tuhisin niin paljon että meinasi mennä siemenhelmet nenää ;D Tykään täsät todella paljon.

  VastaaPoista
 4. Upeaa punontaa, vai miksi tuota kutsutaankaan... hienot värit :) tuosta tulee varmasti upea. Mutta saamme varmaan vielä nähdä valmiinkin korun. Jään innolla odottamaan

  VastaaPoista
 5. Olet kyllä ottanut haasteen tosissasi!
  Todella hieno ja iso työ!

  VastaaPoista
 6. Oikea juhlakoru! Todella ihanat värit.

  VastaaPoista
 7. Helmipilatekisstä mäkin voisin ehkä innostua. Mäkin aloitin ensin putkella, uskoisin että mun hengitus ei ollut sitten kohdilla. Voisin yrittää uudelleen. Kiitos vinkistä.Koralli

  VastaaPoista
 8. Kiitos.
  Taiji opettajani varoitti liian voimallisesta sisäänhengityksestä, ettei pienet helmet kulkeudu keuhkoihin. Se kuulemma voisi tuntua epämukavalta kokemukselta ;)

  VastaaPoista
 9. upea, juhlava, kaunis, jotain itämaista mystiikkaa... wau

  VastaaPoista
 10. No ohhoh! Tämä on kyllä melkoinen puhe siemenhelmien puolesta!! Oikein lävähti silmät selälleen ja vielä kun väritys on näin upea!

  VastaaPoista
 11. Kiitos kauniista sanoistanne, mutta pakko on tunnustaa, etten tähän asti ole ollut juurikaan siemenhelmien ystävä vaan olen tyytynyt tekemään kauniita ja kevyitä vaijerikoruja joko sellaiseaan tai välihelminä. Mieluummin vielä koosta 6/0 suurempaan suuntaan. Kiitos vain Niinalle oikeaan suuntaan pukkaamisesta ; )

  VastaaPoista
 12. Kiitos, kun vain saisin vielä aikaiseksi tehdä putken päät loppuun ja asennettua lukon...

  VastaaPoista