sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Lankakukkia

 Näin virkkauslehdessä mielenkiintoisen pöytäliinaohjeen, jossa oli erikseen ohje kukkasia varten. Sitä tuijotellessani pohdin, miltä kukka näyttäisi jos täyttäisi reijät helmillä. Tässä ensimmäiset kokeiluerät, jotka osallistuivat Idän Helmen kevätkukkakilpailuun. 

Eri vahvuuksilla tulee eri kokoisia kukkasia. Ohuesta virkkauslangan kukkasesta tuli sormus ja sukkalangooista rintaneuloja tai muita somisteita. Mukava vaihtoehto langanlopuille ja isoäidin neliöille. Kovin isoja ja raskaita helmiä ei keannata reikiin ommella, muuten terälehdet näyttävät loppuun kukkineilta ja alkavat lerpattaa. Puuhelmet ovat kevyitä isoihinkin reikiin. 

4 kommenttia:

  1. Onpas hauska idea! Nuo virkatut kukat ovat helppo tapa päästä langanjämistä eroon ja niistä kukista voi hyvällä mielikuvituksella keksiä vaikka mitä (tai tällainen vähä-mielikuvituksellinen voi surffata ideoita netistä :)

    VastaaPoista
  2. Mitä hän aikoo kukista tehdä? :D Aika kivoja erilaisia versioita ole keksinytkin ja nämä ovat varmasti aika monikäyttöisiäkin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos. Langanloput saavat kyytiä ja kukkaset valmistuvat äkkiä kun mikään muu ei huvita. Televisiota katsellessa näitäkin olen värkännyt. Rintaneuloja on kiva antaa ihmisille käyttöön. Katsotaan kesän mittaan, saanko muita ideoita koottua ; )

    VastaaPoista