lauantai 4. heinäkuuta 2009

IsoHupi

Perjantaina oli vakiintuneen vierailuohjelman mukainen hupipäivä Linnanmäellä. Aamupäivällä satoi rankkoja vesikuuroja. Taivas oli jonkun aikaa pilvessä ja ilma viileä ensihuvituksissakin. Se ei haitannut menoa laisinkaan, sillä jonot olivat mukavan lyhyitä lähes joka rytkyttimeen. Viimeiset kuusi tuntia aurinko paistoi ja lämpömittari kohosi t-paita lukemiin. Suosituimmat vitkuttimet tänäkin vuonna olivat mustekala, sateenkaari ja vuoristorata. Ketään ei pakotettu minnekään, vaikka melkein kaikki laitteet tulivat testatuiksi. Ipana ja Mörökölli nauttivat Hurjakurun viilentävästä vesimaailmasta, jolloin minä kävin huvittamassa itseäni Kieputtimessa ja Kirnussa, joihin he taas eivät halunneet tulla.


Me vaivaiset emme halunneet mennä Rakettiin, mutta nautimme pehmoisimmista töyssyistä hypyttimessä. Jonottaessa nautti lähes yhtä paljon kuin pehmeistä pompuistakin. Eräs pienen pieni tyttö löysi itsestään seikkailjan ja ilmoitti äidilleen tomerasti haluavansa siihen uudestaan, vaikkei ikää ollut paljon ja puheestakin jäi osa kirjaimista matkalle. Ilme olisi ollut ikuistamisen arvoinen, mutta kameraa en ottanut mukaan ollenkaan (kännyn kameralla on kuvat otettu).

Energiatankkausta piti tietysti harrastaa kun suurimman osan päivästä olimme tolpillamme ja kävelimme kilometrikaupalla ristiin rastiin aluetta. Lintsi Burger on riistoravintoiden ykkönen, vaikka varat menevätkin hyvään tarkoitukseen. Kaikki annokset ovat kutistuneet viime vuodesta. Plussaa siitä, että Ipanalle löytyi kasvisateria tänä vuonna. Viimeiset vuodet olemme jakaneet aterian siten, että Ipana on nauttinut ranskalaiset ja kokisen, jolloin minulle jää hampurilainen ja erikseen ostettu kahvi.

2 kommenttia:

  1. On teillä ollut hauska päivä. Koskahan on tullut viimeksi oltua Linnanmäellä, en edes muista joten kauan on.

    VastaaPoista
  2. Meille tämä on joka kesäinen tradition ja vierailun kohokohta. Olen haaveillut kuvausretstä sinne ilman keikutuksia ja vatkauksia, mutta toistaiseksi se on jäänyt. Lomalla se ei ainakaan onnistu, joten täytyy mennä töiden jälkeen joku ilta.

    VastaaPoista