tiistai 12. elokuuta 2008

Savonmuan valtaus

Terveisiä Savonmualta Siilinjärveltä ja Jälän järveltä tai siis rannalta. Eilen satoi koko ajomatkan ja yönkin taisi ropista, mutta tänään on aurinko pilkahdellut pilvien lomasta. Tuuli on vaihtunut tyynestä nuhjaantuneen pilviseen tuiverrukseen. Talviturkki tuli nakattua rannalle ensimmäisen kerran neljään vuoteen. Vesi oli turkasen kylmää, mutta kylmän kylvyn jälkeen olo oli taivaallinen.


Täällä on kaupunkilaistyttö tutustunut luonnon ihmeisiin sen hyviltä ja huonoilta kantimilta: villiintyneitä mansikoita, vattuja ja viinimarjoja on postilenkillä nautittu suoraan metsästä. Samalla on torjuttu kaiken maailman ynnyköiden haistamaa helsinkiläisveren invaasiota. Kutiavia paukamia rapsutellaan sitten ensi viikolla työpöydän ääressä.

Maamunien ja näiden lakiltaan jo kertovien "älä syö minua" punaisten kärpässienten lisäksi on kangasmakkarat ja tatit vallanneet kaikki alueet, joilla ei kovin usein käydä. Keskellä erästä mökkitietä kasvoi valtava tatti tyytyväisenä rauhalliseen ja tilavaan paikkaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti